Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pn
pn
27.08.2014 11:25:42
Deli članek:

Lipolt ugnal močno konurenco

strelska-zveza.si

Trap klub iz Ilirske Bistrice je od 22. do 24. avgusta gostil državno prvenstvo v streljanju na glinaste golobe v olimpijski disciplini trap. Ob koncu odlično organiziranega tekmovanja so se posameznega članskega in ekipnega članskega naslova veselili domači strelci iz Ilirske Bistrice.

V konkurenci vseh najboljših slovenskih strelcev v tej disciplini je naslov članskega prvaka osvojil Andraž Lipolt, srebro si je pristreljal Aleš Hozjan SD Vrhnika, bron pa Denis Vatovec SD Vrhnika.

Lipolt, ki je leta 2000 kot prvi Slovenec nastopil na OI v Sydneyu, je z odličnim nastopom v polfinalu in finalu, ko je zadel 29 od možnih 30 golobov, suvereno osvojil naslov. Ob spremenjenih pravilih, ki jih je mednarodna strelska organizacija uvedla po OI v Londonu, ko je uvedla streljanje polfinala in finala z izločanjem, domači tekmovalec ni dovolil presenečenja.

Ekipa strelcev iz Ilirske Bistrice v postavi Lipolt, Kompan, Rolih, je z osvojitvijo naslova upravičila sloves enega najboljših in najbolje organiziranih strelskih klubov v državi.

V mladinski konkurenci je po zanimivem polfinalu in finalu slavil Tomaž Zupan. Srebrno medaljo si je priboril Miha Nahtiga iz TK Ormoš, bronasto medaljo pa Rene Maček iz SD Štefan Kovač Murska Sobota. Nastop mladincev na tem državnem prvenstvu je postregel s kvalitetnim streljanjem in ugotovitvijo, da ima slovensko strelstvo v tej disciplini, ob kvalitetnem delu z mladinci v prihodnje, še velik potencial.

Reprezentanca Slovenije bo v mesecu septembru nastopila na svetovnem prvenstvu v španski Granadi, kjer bodo prvič v tem olimpijskem ciklu podeljene kvote za nastop na naslednjih OI v brazilskem Riu. Reprezentanca bo na tem tekmovanju nastopila v postavi Boštjan Maček, Denis Vatovec in Matija Mlinarič.