Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jč
10.07.2014 14:49:29
Deli članek:

Vodstvo ZHNTS v odstopu

Nad vodenjem Zveze za hokej na travi Slovenije res visi prekletstvo. Niti ne tri leta po inavguraciji sedanjega predsednika Aleša Skaliča je omenjena Zveza spet ostala brez vodstva. Predsednik je odstopil, posledično pa celo vodstvo.

Hokejska zakonodaja je namreč taka, da se na volitvah voli listino s celotnim vodstvom. V klubih so razočarani, najbolj pa se jezijo v Moravskih Toplicah, kjer so bili vedno pripravljeni na sodelovanje z ZHNTS in so tudi dali zadnje tri (od štirih) predsednikov.
Neuradno je glavni razlog za odstop zadnjega predsednika slaba odzivnost klubov na sklic seje, ki je bila namenjena širjenju in popularizaciji hokeja na travi, razen tega pa bi naj bilo še nekaj drugih zamer. V klubih so tudi prepričani, da je odstop zelo prenagljen, toliko bolj, ker so z delovanjem zveze bili zadovoljni. Ne moremo mimo dejstva, da je sedanja ekipa bila zelo aktivna tako na področju izobraževanja, kakor tudi v sodelovanju z evropsko hokejsko federacijo.
Zadnji predsednik, ki je odslužil celoten mandat, je bil Franc Kučan. Možnosti, da bi si sedanje vodstvo premislilo, praktično ni, saj je za 1. september razpisana izredna volilna skupščina.