Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
10.07.2014 12:01:18
Deli članek:

Rosberg in Hamilton pihata v isti rog

Reuters

Boj za naslov prvaka formule ena letos poteka med Mercedesovima voznikoma Nicom Rosbergom in Lewisom Hamiltonom, ki dobesedno nimata konkurence. Nemec ima v skupnem seštevku štiri točke prednosti pred Britancem, tretji Daniel Ricciardo (Red Bull) pa za vodilnim zaostaja za 67 točk.

Kljub temu da je v igri naslov svetovnega prvaka, je Rosberg povedal, da niakor ne želi skrivati pomembnih podatkov in informacij pred svojim moštvenim kolegom. Njegova želja je, da bi Mercedes še naprej zadržal prednost pred konkurenco.

Poslovni direktor ekipe Toto Wolff je bil namreč zelo kritičen do tega, kako sta se garaži obeh voznikov lotili VN Avstrije. S tem sta dovolili, da jima je prvo vrsto v kvalifikacijah pred nosom 'ukradel' Williams in tako tudi ogrozil Mercedesovo zmago v Zeltwegu. Vseeno se je nato v Silverstonu videlo, da so skrbi odveč, saj je Mercedes spet dominiral na stezi. Rosberg je ob tem dejal, da zanj sploh ni vprašanje, ali bi pomembne informacije delil s Hamiltonom, s katerim se borita za naslov. "Ne gre za to, ali bi rad delil informacije, želim si jih deliti. Zame je najpomembnejše, da smo najhitrejše moštvo v karavani. Če nismo najhitrejši, potem enostavno ne bom imel možnosti za zmago. Zato želim pomagati ekipi in edini način je, da z Lewisom delim pomembne informacije," je razložil 29-letni Nemec.

"Največ težav imamo s podkrmiljenjem pri visoki hitrosti in o tem se bova pogovorila z Lewisom, poskrbela bova, da prideva do skupnega jezika in potem to predstaviva ekipi. Vedno je prisotnega veliko skupnega dela," je povedal Rosberg, in dodal, da pred preizkušnjo za VN Velike Britanije ni bilo nobenih sprememb v pripravi. Potožil je celo, da vsi veliko premalo cenijo njuno (zgledno) sodelovanje. "Ne, ne, nič nismo spreminjali v pripravi. Vse delimo, zato smo tu, kjer smo. Moštvo prevladuje prav zaradi dobrega sodelovanja. Če bi se stvari lotevali individualno, sploh ni možnosti, da bi imeli uspeh v tem športu. Ta pride le s sodelovanjem," se je razgovoril Nemec, in zaključil: "Z Lewisom o vseh najinih skupnih dognanjih obveščava ekipo. Seveda sva v določenih trenutkih tudi tekmeca in na tej točki bom vselej skušal zadržati kakšne prednosti zase, tako kot on. V medsebojnem dvoboju je to povsem normalno, vendar pri tem ne smeva ogrožati delovanja moštva. Da, res je tanka črta, ki ločuje te stvari, zato jo mora vsak najti in spoštovati."

Reuters