Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
fm
fm
14.09.2024 15:08:21
Deli članek:

Koga je Sloveniji namenil Urnaut? Tako izgleda začetek nove ere slovenske reprezentance

alesfevzer.com

Na Filipinih je bil opravljen žreb za svetovno prvenstvo v odbojki 2025.

Slabo leto dni pred svetovnim prvenstvom v odbojki, ki bo med 12. in 28. septembrom potekalo na Filipinih, je bil opravljen žreb skupinskega dela. Slovenija, ki je bila zaradi visoke uvrstitve na svetovni lestvici, na kateri zaseda kar 4. mesto, na prvenstvo direktno uvrščena in je zasedala mesto v prvem bobnu. 

Odbojkarska reprezentanca bo ob svojem tretjem nastopu na mundialu igrala v skupini E in se bo za preboj v osmino finala pomerila z Nemčijo, Bolgarijo in Čilom. V plesu kroglic, ki je potekal v Paranaqueju, je sodeloval tudi dolgoletni slovenski kapetan Tine Urnaut, ki je določal tekmece iz zadnjega, četrtega bobna in Sloveniji namenil reprezentanco Čila. V tretjem bobnu so Slovenci dobili staro znanko in nekdanjo odbojkarsko velesilo Bolgarijo, iz drugega bobna pa vedno neugodno Nemčijo.

Iz vsake skupine se bosta prebili prvi dve reprezentanci, ki se bosta potem od osmine finala naprej borile na izločanje. Urnaut je na prizorišču takoj tudi komentiral žreb: "Mislim, da je tu ogromno ekip, ki se bodo lahko borile za kolajne. To bo zahtevno tekmovanje, šlo bo tekmo za tekmo in dan za dnem, tisti, ki bo v pravem trenutku boljši, bo zmagal." 36-letni slovenski kapetan pa se je razveselil tudi polnih dvoran, ki jih najverjetneje čakajo na Filipinih: "Tu smo igrali že ligo narodov in so bile dvorane vedno skoraj polne. Prepričan sem, da bo tudi svetovno prvenstvo izjemna prireditev," je še dodal Urnaut, ki je namignil, da bo tudi on del slovenske odprave na Filipine. 

SKUPINA A
Filipini
Iran
Egipt
Tunizija

SKUPINA B
Poljska
Nizozemska
Katar
Romunija

SKUPINA C
Francija
Argentina
Finska
Južna Koreja

SKUPINA D
ZDA
Kuba
Portugalska
Kolumbija

SKUPINA E
Slovenija
Nemčija
Bolgarija
Čile

SKUPINA F
Italija
Ukrajina
Belgija
Alžirija

SKUPINA G
Japonska
Kanada
Turčija
Libija

SKUPINA H
Brazilija
Srbija
Češka
Kitajska