Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu/STA
tu/STA
14.09.2024 12:39:27
Deli članek:

Velik športnik, velik človek: Đoković uslišal zadnjo željo starega rivala, z njim bo ...

Profimedia

Nekdanji prvi igralec sveta in rekorder po številu naslovov na turnirjih za grand slam med posamezniki Novak Đoković in Argentinec Juan Martin del Potro, nekdanja številka 3 svetovnega tenisa, se bosta 1. decembra v Buenos Airesu pomerila v ekshibicijskem dvoboju. Srbski as se je odzval na prošnjo starega rivala, ki si je zaželel, da se v zadnjem dvoboju kariere pomeri ravno z Noletom.

Đoković, trenutno številka štiri na lestvici ATP, se bo udeležil tega mitinga imenovanega The Ultimate Challenge (Končni izziv) na stadionu z zmogljivostjo 15.500 sedežev Mary Teran de Weiss v Parque Roca.

Del Potro in Đoković sta se kot poklicna igralca pomerila 20-krat, Srb v tem duelu vodi s 16 zmagami. Argentinec, ki ni nikoli uradno napovedal svoje upokojitve, je zadnji uradni turnir odigral februarja 2022 v Buenos Airesu.

"Vedno sem čutil, da to ne bo konec moje kariere. Počutim se, kot da imam še nekaj na zalogi. To bo zadnji izziv, na katerega sem čakal," je dejal zmagovalec OP ZDA leta 2009.

Profimedia



Đoković je v svoji karieri osvojil 24 turnirjev za grand slam, letos poleti pa je v Parizu osvojil edini naslov, ki mu je manjkal, zlato medaljo na olimpijskih igrah.

Del Potro je proti "Noletu" zabeležil dve odmevni zmagi - na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012, ko je osvojil bron, nato na igrah v Riu, štiri leta kasneje, ko je srbskega asa premagal v prvem krogu.