Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
13.09.2024 19:35:49
Deli članek:

Slovenska snaha razveselila očeta in mamo Jana Oblaka

jz

Turnir WTA Zavarovalnica Sava se je nadaljeval na igriščih v ljubljanskem Tivoliju. Mesto v polfinalu so si izborile Švicarka Jil Teichmann, Španka Nuria Parrizas Diaz, Britanka Francesca Jones in Srbkinja Olga Danilović.

Kljub obilnim padavinam, ki so v Ljubljani v petek pojenjale šele okrog 11. ure, se je v Tenis centru Tivoli ob 13. uri in 30 minut začel spored petega dne turnirja WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana. Odigrane so bile vse načrtovane tekme.


Na izjemno dobro pripravljenih igriščih smo dobili vse štiri polfinalistke. Kot prva je zmagala druga nosilka Nuria Parrizas Diaz. Španka je bila v vseh treh dosedanjih dvobojih zelo suverena, saj še ni izgubila niza. Italijanko Nurio Brancaccio je premagala s 6:1 in 7:5. "Prvič sem v Ljubljani, všeč so mi razmere in okolica. Počutim se zelo dobro. Zelo sem zadovoljna s svojo igro, je na visoki ravni. Komaj čakam polfinalni dan," je bila zadovoljna trenutno 94. igralka na svetu.


Njena tekmica v polfinalu bo Srbkinja Olga Danilović. Tretja nosilka je v zadnjem dvoboju dneva premagala peto nosilko iz Nemčije Ello Seidel. Rezultat je bil 7:6 in 6:3. "Najprej bi se rada zahvalila vsem navijačem, ki so navijali v tem hladnem vremenu. Hvala tudi za podporo. Razmere za igro so bile res težke. Sprememba v temperaturi je bila velika, ampak sem se dobro znašla. Komaj čakam polfinale," je dejala Danilovićeva, za katero sta na tribuni navijala tudi oče in mama njenega srčnega izbranca Jana Oblaka. 


V drugem polfinalu se bosta srečali Britanka Francesca Jones, ki je bila boljša od Andorke Victorie Jimenez Kasinceve in Jill Teichman, ki je premagala Belorusinjo Kristino Dmitruk. Švicarka je prvi niz sicer izgubila, do zmage pa prišla po podaljšani igri tretjega niza.

"Bilo je zelo težko, veliko je bilo preobratov. Raven igre je bila zelo visoka. Lahko bi zmagala tudi ona. Pred začetkom podaljšane igre v tretjem nizu nisem razmišljala nič. Želela sem le ostati agresivna, saj je tudi ona igrala zelo napadalno. Nekajkrat sem zadela tudi črto, ampak to je tenis. Zahvalila bi se tudi vsem, ki so pripravili igrišče po obilnem deževju. Bilo je mrzlo, ampak igrišče je bilo res dobro pripravljeno. Čestitke," je dejala Švicarka, ki je bila pred dvema letoma 21. igralka na svetu, ob koncu leta 2022 pa je z reprezentanco postala tudi zmagovalka pokala BJK.

ČETRTFINALE
F. Jones (VB) - Jimenez Kasintseva (And) 6:3, 6:4
K. Dmitruk (Blr) - J. Teichmann (Švi) 7:6, 4:6, 6:7 (1)
N. Brancaccio (Ita) - N. Parrizas Diaz (Špa) 1:6, 5:7
E. Seidel (Nem) - O. Danilović (Srb) 6:7 (8), 3:6

SOBOTNI SPORED
(TC Tivoli ob 11. uri)
F. Jones (VB) - J. Teichmann (Švi)
N. Parrizas Diaz (Špa) - O. Danilović (Srb)