Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(ou)
(ou)
15.08.2024 15:05:47
Deli članek:

Na EP v odbojki na mivki Slovenki ostali brez zmage

CEV

Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta hitro zaključili z nastopi na evropskem prvenstvu na Nizozemskem.

Najboljši slovenski odbojkarici na mivki zadnjih let Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta svoj tretji zaporedni nastop na evropskih prvenstvih začeli s porazom na pomembni uvodni tekmi skupine E v Arnhemu, potem ko sta bili od njiju z 2:0 (21:19, 21:13) boljši Čehinji Miroslava Dunarova in Danijela Mokra.

Naslednji tekmici Slovenk, ki sta za uvrstitev v izločilne boje potrebovali vsaj eno zmago, sta bili Nemki Svenja Müller in Cinja Tillmann, sicer eni od favoritinj za odličje na pravkar zaključenih olimpijskih igrah v Parizu. Kotnikova in Lovšinova v prvem nizu nista našli odgovora na dobre servise nasprotnic, ki sta imeli posledično lahko delo v obrambi in protinapadih ter zmagali z 21:9. V drugem nizu sta se Slovenki precej bolje upirali, tudi vodili z 12:9 in 14:12, a je temu sledil preobrat. V drugem delu niza sta namreč ritem narekovali Müllerjeva in Tillmannova. Naši dekleti sta jima še uspeli slediti do 18:18, upe za tretji niz pa je razblinila Müllerjeva s servisi za zmago z 21:18.

Na odločilni tekmi proti še eni odlični navezi Laura Ludwig/Louisa Lippmann sta bili Kotnikova in Lovšinova v prvem nizu nemočni. Nemki sta začeli z vodstvom s 6:0 in tudi v nadaljevanju točke dosegali v serijah ter našima prepustili le devet točk. V drugem nizu sta bili sprva boljši Slovenki, ki sta ušli na 7:5, a sta Ludwigova, sicer večkratna evropska prvakinja in olimpijska zmagovalka iz leta 2016, in Lippmannova hitro ujeli ritem, prešli v vodstvo in prepričljivo z 21:12 dobili tudi drugi niz.

Za naši edini predstavnici na evropskem prvenstvu, ki ga bomo do 18. avgusta spremljali v Haagu, Apeldoornu in Arnhemu, je tekmovanje tako zaključeno. Na koncu sta osvojili 25. mesto.

"Mislim, da na nobeni tekmi nisva pokazali tistega, česar sva sposobni in kar znava, tako da je razočaranje veliko," je bila kratka Tajda Lovšin, Tjaša Kotnik pa je dodala: "Na tem evropskem prvenstvu nisva mogli najti svoje igre, kar je velika škoda in razočaranje takoj po turnirju je veliko, sploh, ko ga zaključiš s takim porazom. Žal nisva imeli sreče z zelo težko skupino, v njej sva igrali z dvema ekipama, ki sta se ravno vrnili z olimpijskih iger in to odlično pripravljeni. Nama priprava očitno ni tako uspela, sploh potem, ko se nisva uspeli uvrstiti na olimpijske igre. Težko je bilo priti nazaj do najinega sloga igre in ga igrati na tem evropskem prvenstvu."