stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ue
ue
1 30.09.2023 19:31:22

Rdeča nevarnost za Slovence. Vedo kaj jih čaka, saj so na kolena položili Srbe...

Profimedia
Slovenski odbojkarji so uspešno odprli kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah. V Tokiu so v skupini B gladko premagali Tunizijo, a časa za počitek ne bodo imeli, saj jih že danes ponoči čakajo naslednji tekmeci.

To bodo zelo nevarni Turki, ki jih vodi nekdanji slovenski selektor Alberto Giuliani. Turke sicer nihče ni omenjal, da bi se lahko vmešali v boj za prvi dve mesti, ki vodita v Pariz, več možnosti so strokovnjaki pripisovali Američanom, Slovencem, Japoncem in Srbom, a so že na prvi tekmi pokazali, da lahko vsakemu prekrižajo račune. Z odlično igro - predvsem so blesteli v bloku, so presenetili Srbe.

Da pa so kakovostna ekipa, so potrdili že na minulem evropskem prvenstvu. Začeli ga sicer niso najbolje, šele v zadnji tekmi predtekmovanja so si zagotovili napredovanje v osmino finala, v kateri pa so v Varni namučili ravno Slovence. Vodili so z 2:0 v nizih, a so Slovenci, pozneje bronasti na prvenstvu, z borbenostjo, izkušnjami in tudi nekaj sreče v končnicah naslednjih treh prišli do preobrata ter se izvlekli iz zelo neugodnega položaja.
Turki so v Tokio prišli s praktično isto zasedbo, tako da skrivnosti ne bo. Ekipi so odlično poznata, za razliko od Varne pa se Slovenci bolj zavedajo nevarnosti, ki jim jo lahko povzročijo tekmeci. Zavedajo se, da bo veliko odvisno od sprejema in tudi od organizatorja igre, za razliko od evropskega prvenstva bo tokrat v tej vlogi Dejan Vinčić, ki je zamenjal poškodovanega Gregorja Ropreta.
"Potrebno bo biti zbran in osredotočen na našo igro. Nikakor Turkom ne smemo dovoliti, da bi bili oni tisti, ki bodo narekovali potek tekme. Predvsem pa se moramo prej prebuditi, kot smo se na tekmi proti Tuniziji," pred dvobojem poudarja srednji bloker Alen Pajenk.
Turška reprezentanca premore nekaj zelo dobrih posameznikov. Izpostaviti velja korektorja Adisa Lagumdžijo, ki je eden najboljših na svetu. Prav tako sta na tekmi s Srbijo blestela blokerja Mert Matić in Bedirhan Bülbül, skupaj sta zbrala kar 11 blokov. Turčija je Srbijo premagala s 3:2, ZDA so premagale Egipt s 3:0, Japonska pa je po hudem boju ugnala Finsko s 3:2.
Tekma se bo tako kot prva začela ob 3. uri po slovenskem času.

Članki iz rubrike