stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ou
ou
0 20.08.2023 18:57:55

Tretji poraz slovenskih odbojkaric na EP

OZS
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na tretji tekmi skupinskega dela letošnjega evropskega prvenstva v Belgiji, Italiji, Nemčiji in Estoniji danes v Gentu izgubila proti Srbiji z 0:3 (-20, -11, -15).

* Dvorana Top Sport, sodnika: Ewald (Češka) in Akdemir (Turčija).
* Slovenija: Mlakar 2, Pogačar 1, Pucelj 3, Lorber Fijok 4, Zatković 13, Šiftar 3, Najdić, Velikonja Grbac 3, Milošič 4, Boisa, Mazej, Planinšec, Banko, Ramić.
* Srbija: Busa 4, Lazović, Drča, Popović, Uzelac 5, Ognjenović 4, Pušić, Bjelica 2, Aleksić 13, Stevanović 8, Jegdić, Bošković 14, Lozo 7.

Slovenke so doživele tretji poraz v skupinskem delu. Po Poljakinjah in Belgijkah so jim odbojkarsko mero vzele še zadnje svetovne prvakinje iz Srbije, ki so tudi na letošnjem zaključnem turnirju stare celine ene glavnih pretendentk za končno zmago.

Izbranke italijanskega strokovnjaka na slovenski klopi Marca Bonitte po dnevu premora v torek čaka tekma z Madžarkami, dan kasneje pa še z Ukrajinkami.

Slovenske odbojkarice se uvodoma niso ustrašile imenitnih tekmic na drugi strani igrišča. Po zaostanku 2:6 so zaigrale sijajno v vseh smereh igre in najprej izenačile na 6:6, v nadaljevanju pa povzročile kar nekaj glavobolov favoriziranim in veliko višjim tekmicam ter si priigrale tri točke prednosti (15:12).

Po vodstvu Slovenk s 17:14 je reagirala tudi srbska klop - tudi ta je v rokah italijanskega strokovnjaka Giovannija Guidettija - in zahtevala polminutni odmor, po njej pa se je razmerje moči na igrišču povsem spremenilo.

Njihove tekmice so po delnem izidu 3:0 izenačile na 17:17, po zadnjem slovenskem vodstvu v prvem nizu z 19:18 pa so prelomni trenutki minili povsem v znamenju srbskih odbojkaric, ki so uveljavile vse svoje prednosti in Slovenkam do konca niza dopustile le eno točko.

slovenija srbija
OZS


Slovenske odbojkarice so bile po porazu v prvem nizu z 20:25 v nadaljevanju dvoboja v povsem podrejenem položaju, v njihovi igri je "kapljalo in curljalo" na vse strani. Varovanke Bonitte v nobenem elementu odbojkarske igre niso bile kos imenitnim tekmicam iz Srbije, drugi niz so po dvajsetih minutah igre visoko izgubile z 11:25.

V tretjem nizu se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo. Izkušeni italijanski strokovnjak na slovenski klopi je po zaostanku 5:10 zahteval polminutni premor in skušal predramiti svoje varovanke, a Srbkinje so bile še naprej razpoložene in za razred boljše. S svojim širokim igralskim kadrom so vseskozi nadzorovale potek dvoboja, do koncu niza pa Slovenkam dovolile, da so osvojile 15 točk.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Eva Zatković s 13 točkami, po štiri sta dosegli Lorena Lorber Fijok in Nika Milošič.

"Glede na našo dobro predstavo v uvodnem nizu je bil padec v nadaljevanju enostavno prevelik. Res je, da smo igrale proti svetovnim prvakinjam, a menim, da bi morale biti bolj zbrane. Na uvodnih tekmah proti Poljakinjam in Belgijkam smo malce slabše začele, a nato zaigrale veliko bolje, tokrat pa je bila naša podoba na igrišču povsem drugačna. Pred nami sta dve pomembni tekmi, dan premora nam bo dobro prišel," je po porazu dejala Zatković.

"Začetek je bil zelo dober. Pokazale smo, da se lahko kosamo tudi z najboljšimi na svetu in sledimo njihovemu tempu. V nadaljevanju smo naredile preveč napak, kar je proti tako močnim tekmicam povsem razumljivo. Srbkinje so zasluženo zmagale," je dodala Anja Mazej.

Članki iz rubrike