stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(BZS/PR)
(BZS/PR)
0 30.01.2023 11:07:10

Enotni in motivirani za nove uspehe slovenskega boksa

Dobro razpoložena slovenska ekipa
BZS
Slovenski boksarski klubi se z vso vnemo pripravljajo na letošnje izzive v domačih in tujih boksarskih ringih. V torek ob 18. uri bosta tudi videokonferenca in letošnja skupščina, na kateri se obetajo določene spremembe v tekmovalnem sistemu glede točkovanj.

Predvsem bo beseda tekla o enotnosti klubov in trenerjev, da se bodo lahko nadgrajevale obstoječe izkušnje. Pred BZS in klubi je avgusta organizacija evropskega prvenstva schoolgirls/schoolboys EUBC in Golden Gloves Tournament IBA, ki ga bo gostil Maribor. Osnova vsega pa je slovenska boksarska liga 2023, državno prvenstvo in ponovno regionalna liga.

Boksarska zveza Slovenije bo iskala strateška tekmovalna, organizacijska in sponzorska partnerstva doma in v tujini. Vsi se zavedamo, da je slovensko boksarsko ligo treba dvigniti na najvišjo možno raven, da bodo vsi klubi posledično motivirani glede klubskih in reprezentančnih obveznosti. Predsednik Boksarske zveze Slovenije Robert Reher bo v naslednjih tednih predstavil tudi novega sodelavca Gabrieleja Martellija, ki bo tesno sodeloval s trenerji in njihovimi varovanci.

Regionalna liga bo gostovala v Mariboru

V nedeljo, 19. februarja, bo regionalna liga z vsemi svojimi ekipami s področja nekdanje Jugoslavije gostovala na Štajerskem. Točna lokacija bo znana v kratkem, vsi pa se že lahko veselimo ponovnega boksarskega druženja in odličnih boksarskih dvobojev. Lani smo lahko videli dvoboj domače mariborske ekipe, ki je kombinirana z najboljšimi slovenskimi boksarji, z beograjsko Crveno zvezdo.

Tadej Černoga in Nejc Petrič na desetdnevnih pripravah v italijanskem Assisiju

Slovenska reprezentančna boksarja Tadej Černoga in Nejc Petrič sta trenutno na desetdnevnih pripravah v italijanskem Assisiju, kjer s svojima trenerjema Nikolo Juretičem in Andražem Ciuho sparirata z italijanskimi boksarskimi kolegi. To je odlična priprava za naša zelo uspešna boksarja, ki imata v letu 2023 kar nekaj športnih izzivov.

Sodelovanje z OKS ter ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport

V Sloveniji smo bili v zadnjih dveh mesecih deležni številnih sprememb, ki bodo gotovo pozitivno vplivale na področju športa. Na Olimpijskem komiteju Slovenije imamo novo vodstvo, ki mu v novem mandatu poveljuje Franjo Bobinac. Ta je že sestavil svoje delovno-strokovne ekipe.

Druga novost je novo ustanovljeno ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. Delovanje Boksarske zveze Slovenije je maksimalno povezovalno in ti trije stebri so v preteklosti že bili pogosto povezani prek boksarskih dogodkov. To leto bo izjemno pomembno, saj bo v Mariboru izredno pestro dogajanje v poletnih in jesenskih mesecih, ko bomo gostili dvakrat po deset dni mednarodnih boksarskih tekmovanj. Maribor pa dokazuje, da bo v letu 2023 prava slovenska športna prestolnica, ko bo med drugim gostil Ofem – Olimpijski festival evropske mladine, na katerem bo tekmovalo prek 3500 mladih športnic in športnikov.

S celotno ekipo Ofema in mariborskega turizma so na BZS izjemno dobro sodelovali že pri Silver Belt Tournamentu v Mariboru in prav je, da združijo aktivnosti ter se dopolnjujejo pri promociji športa in našega turizma. S svojimi predlogi in idejami bodo kar najbolje mogoče sodelovali pri aktivnostih, saj si želijo pozitivnih učinkov na vseh treh pomembnih področjih novega ministrskega resorja. Šport s tem dobiva pomembno mesto in samo od odgovornih bo v osnovi pomembno, da bodo po svojih najboljših močeh promovirali pomen boksa v rekreativnem in tekmovalnem smislu. Slovenska turistična organizacija, ki v tem letu daje velik poudarek na mednarodne športne dogodke, vidi v razvoju športnega turizma izjemen potencial, saj se zaveda, da ima šport največji povezovalni in promocijski učinek v Sloveniji. 

Galerija

Članki iz rubrike