Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 28.12.2022 20:31:34

ACH Volley še sedmič zmagal

alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so na drugi tekmi tretjega turnirja srednjeevropske lige v Avstriji v Amstettnu premagali hrvaško ekipo Mladost Kaštela s 3:0 (12, 17, 13). Naslednjo preizkušnjo v tem tekmovanju bodo Ljubljančani igrali sredi januarja na četrtem turnirju v Myjavi.

* Dvorana Johann Pölz, sodnika: Kovač, Juraček (oba Slovaška).
* ACH Volley: Mejal 5 (2 bloka), Šket 15 (2 asa, 2 bloka), Mašulović 8 (4 bloki), Todorović, Bošnjak, Koncilja 10 (3 asi, 2 bloka), Šestan 1, Kovačič, Gjorgiev, Kök 5 (2 asa, 1 blok), Šen 12 (3 asi).
* Mladost: Daca 2 (1 as), Stevanović 4, Mustapić, Strugar, A. Kulušić 1, Cvijović 5, Aganović, Martinović 1 (1 blok), Jureta 8 (1 as), Jurković.

Izbranci Radovana Gačiča so na sedmi tekmi dosegli še sedmo zmago. Proti Mladosti, ki je pred obračunom z vodilno ekipo imela pet porazov s petih tekem in zgolj en osvojen niz, je ljubljanska zasedba hitro pokazala kakovostno razliko in brez vsakršnih težav pripeljala tekmo do zanjo srečnega konca.

Ljubljančani so v prvem nizu takoj povedli s 7:2 po petih zaporednih točkah, pozneje pa še oplemenitili prednost in tekmece držali na varni razdalji. Na koncu so jim prepustili le 12 točk.



V drugem nizu so se hrvaški odbojkarji uvodoma bolje upirali, ACH Volley je prvič povedel pri 7:6, nato pa takoj dodal še dve točki za 9:6. Za razliko od prvega niza pa Mladost tokrat ni odnehala in znova poravnala izid pri 10:10. Po 15:13 pa je sledil niz štirih točk branilcev naslova, kar je bila dovolj velika zaloga za miren zaključek niza.

Tretji niz se je takoj nagnil na stran ACH Volleyja po vodstvu s 6:2, pozneje pa igralci iz Ljubljane tekmeca niso več spustili blizu.

Odbojkarji Merkurja Maribora so v sredo na domači tekmi tretjega turnirja srednjeevropske lige v dvorani Tabor premagali Zadrugo Dob s 3:1 in prišli do tretje zmage, novo bodo lovili v četrtek proti slovaškemu Riekerju Komarnu.

Tretja slovenska ekipa v srednjeevropski ligi, Calcit Volley, je edino tekmo tretjih turnirjev odigrala predčasno, in sicer 13. decembra, ko je premagala Mladost iz Zagreba s 3:0. Na lestvici z razmerjem zmag in porazov 5-1 zaseda drugo mesto.

Značke: odbojka, ach-volley

Članki iz rubrike