Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(ts)
(ts)
0 28.12.2022 11:23:52

Matic Dimic: Zelo sem se veselil branjenja naslova

Matic Dimic
TS/SPORTIDA
Na letošnjem članskem zimskem državnem prvenstvu bi kot drugi nosilec turnirja moral nastopiti branilec naslova iz lanske sezone Matic Dimic. Enaindvajsetletni član slovenske reprezentance v Davisovem pokalu je bil zaradi bolezni primoran odpovedati nastop.

Lani smo v finalu zimskega državnega prvenstva v dvorani TK Spin Medvode spremljali obračun med Maticem Dimicem in Miho Vetrihom. Tudi letos je marsikdo pričakoval podoben razplet, sploh po tem, ko je bilo po žrebu znano, da igralcema znova pripada vloga prvega in drugega nosilca. "Res je obstajala možnost, da se ponovno srečava v finalu, vendar saj veste, da je tenis tako kot drugi športi zelo nepredvidljiv. Veliko je dobrih igralcev in večina od teh lahko zaigra v finalu ali celo zmaga," je za začetek povedal Matic Dimic.

Član slovenske reprezentance je bil kot drugi nosilec neposredno uvrščen v drugi krog glavnega dela turnirja. Na dan, ko bi moral nastopiti, pa se je namesto njega v žrebu kot srečni poraženec pojavil Nikolas Car: "Žal sem zbolel, visoka vročina me je prisilila k počitku."

Dimica je odpoved nastopa na prvenstvu razžalostila. "Vsake tekme se veselim, še posebej na državnem prvenstvu. Mislim, da sem v svoji karieri zaradi poškodbe izpustil eno poletno državno prvenstvo in zdaj tole. Vedno se jih udeležim, saj mi res veliko pomenijo," je povedal Dimic in dodal: "Verjamem, da se vse zgodi z razlogom, tako da se ne sekiram preveč. Sem se pa gotovo zelo veselil branjenja naslova."

Prvič najboljši na profesionalnem ITF-turnirju

Prav z Miho Vetrihom je Dimic decembra nastopil na igriščih TA Breskvar, kjer so se člani borili za naslov zimskega državnega prvaka v dvojicah. "Z Miho sva prvič nastopila skupaj v dvojicah, zato sva bila zadovoljna z uvrstitvijo v finale. Tam sta nasproti stala boljša in izkušenejša nasprotnika, tako da sva prvenstvo zasluženo končala kot druga."

Enaindvajsetletni Dimic je večji del sezone 2022 prebil na ITF-turnirjih. Prav letos mu je v Celju na turnirju z nagradnim skladom 15.000 ameriških dolarjev uspelo prvič premagati vso konkurenco. Zgodilo se je v dvojicah, v paru z Mikom Urbanijo. "Z Mikom sva se odlično ujela. Mislim, da je k temu uspehu pripomoglo to, da imava tudi zunaj igrišča prijateljski odnos."

Prav tako se Matic lahko pohvali s prvo osvojeno ATP-točko. Prislužil si jo je z odličnimi nastopi v Dubrovniku, kjer je najprej uspešno preskočil tri kvalifikacijske ovire, nato pa v glavnem delu turnirja premagal še Nemca Milana Weltea. 



Članki iz rubrike