Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(ts)
(ts)
0 28.12.2022 11:38:54

Zimsko državno prvenstvo za Kristino Novak in Jana Kupčiča

Kristina Novak in Pia Marija Rebec
TS
Kristina Novak iz TK Radomlje in Jan Kupčič iz ŽTK Maribor sta zmagovalca članskega zimskega državnega prvenstva. Oba sta turnir, ki je potekal na igriščih TK Spin Medvode, končala v slogu in v finalu nadigrala svojega nasprotnika.

V ženskem finalu sta se za naslov pomerili 22-letna Kristina Novak in štiri leta mlajša Pia Marija Rebec. V drugem medsebojnem obračunu na turnirjih pod okriljem Tenisa Slovenije se je še drugič zmage razveselila Novakova, ki je tako ponovila uspeh iz lanske sezone, ko je prav v Medvodah posegla po naslovu zimske državne prvakinje.

Lani igralka iz TK Radomlje na celotnem turnirju ni izgubila niti enega niza, v finalu pa s 6:4 in 6:3 ugnala Noko Jurič (CTA), ki letos na prvenstvu ni nastopila. Letos je Kristina v polfinalu oddala niz proti aktualni mladinski prvakinji Ani Lanišek (TC Ljubljana), v finalu pa nastopila brez napake. Rebčevo je ugnala s 6:0 in 6:0 ter tako povsem zasluženo prejela tudi denarno nagrado v vrednosti 500 evrov.

Na podoben način kot Novakova se je do naslova zimskega državnega prvaka prebil Jan Kupčič. Slednji je prav tako edini niz na turnirju oddal v polfinalu, kjer je po preobratu s 3:6, 6:1 in 7:6 (1) strl odpor Aljaža Jerana (Radomlje), v finalu pa še enkrat dokazal, da mu ustreza igra Maksa Lukmana (TK Medvode). Predstavnik domačega kluba je v petem medsebojnem dvoboju lovil svojo prvo zmago nad Kupčičem, a pravih možnosti ni imel. Kupčič je zmagal s 6:0 in 6:3 ter tako poletnemu naslovu državnega prvaka v dvojicah, kjer je bil najboljši z Žigo Kovačičem, dodal še naslov državnega prvaka v posamični konkurenci.

Dalila za las brez finala

Dalila Jakupović se je pretekli teden preizkusila v Indiji, kjer je zaigrala na 25.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju serije ITF PRO. Primorka se je bolje odrezala v dvojicah, kjer je za las ostala brez preboja v finale. Dalila Jakupović se je v začetku decembra predstavila na močnem ITF-turnirju v Dubaju, kjer je v posamični konkurenci obstala v prvem krogu, v dvojicah pa ji je uspelo priti do polfinala. Tokrat se je preizkusila na turnirju W25 v Indiji, kjer je med posameznicami prišla do drugega kroga, v dvojicah pa znova do polfinala. Moči je združila z Latvijko Diano Marcinkevico, s katero sta v odločilnem tretjem nizu polfinala nadoknadili zaostanek s 5:8, zadnji dve točki pa sta pripadli nasprotnicama. 

Izidi, W25 Navi Mumbai (Indija, trda podlaga, na prostem), glavni turnir
Posameznice
1. krog: D. Jakupović (Slo/1) – H. Baharmus (Ind) 6:1, 6:1
2. krog: D. Jakupović (Slo) – D. Kudašova (Rus) 6:3, 3:6, 3:6
Dvojice, 1. krog: D. Jakupović/D. Marcinkevica (Slo, Lat/2) – A. Kovaleva/D. Kudašova (Rus) 6:1, 5:7, 10:7
Četrtfinale: D. Jakupović/D. Marcinkevica (Slo, Lat/2) – S. Bhamidipaty/V. Chaudhari (Ind) 1:6, 6:2, 10:7
Polfinale: D. Jakupović/D. Marcinkevica (Slo, Lat/2) – P. M. Nugrohod/E. Jašina (Rus/3) 7:5, 6:7 (4), 8:10
Galerija

Članki iz rubrike