mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ue
ue
0 26.06.2022 13:53:45

Srbi izzvali škandal! Kdaj bodo pustili šport pri miru in ga ne bodo mešali s politiko! (foto)

Vemo, kaj pomeni, ko se politika vmeša v šport. Priča smo skoraj popolni izključitvi ruskih in beloruskih športnikov zaradi vojne v Ukrajini...

Toda, nekaj podobnega se dogaja tudi v Srbiji, ko politika narekuje športu kaj lahko in kaj ne sme početi. 

Na balkanskem prvenstvu v odbojki na mivki v turškem Belikesiru se je zgodil škandal, ki ne bi smel ostati brez posledic. Moško ekipo Srbije je zastopal dvojec Marko Makarić/Vukašin Rajković. Sredi tekmovanja sta nehala nastopati. Zakaj? Uradni razlog je bila lažja poškodba Rajkovića, toda srbski mediji imajo drugačne informacije o razlogu odstopa. Rajković in Makarić sta odstopila iz tekmovanja, ker bi se morala pomeriti s parom iz Kosova. Ali res? Makarić je na Instagramu objavil vest, a potem jo je hitro izbrisal, kajti doumel je, da je naredil škandalozno napako, ki bi bila lahko tudi predmet preiskave mednarodne zveze. Na družbenem omrežju je zapisal: "Na žalost je to konec tekmovanja za naju, ker jutri ne moreva igrati proti reprezentanci tako imenovanega Kosova. Tekmovanje sva ponosno končala na devetem mestu, ker je za nas Kosovo Srbija!" 

Ali igralca nista smela igrati proti Kosovu po ukazu 'nekoga' ali sta se sama odločila, da ne bosta igrala? Kakorkoli že, politika se ne bi smela vmešavati v šport. Podoben primer kot med Srbijo in Kosovom je med Kitajsko in Tajvanom, pa se športniki teh dveh držav (Kitajska smatra, da je Tajvan njeno ozemlje) vseeno merijo med seboj. 

Članki iz rubrike