Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 25.06.2022 15:21:33

Ponovila sta zadnje finale evropskega prvenstva, Slovenci pa so tokrat ...

Jurij Kodrun
Slovenska odbojkarska reprezentanca je na sedmi tekmi lige narodov doživela poraz proti Italiji z 0:3 (-19, -16, -21). V ponovitvi finala lanskega evropskega prvenstva so bili varovanci avstralskega trenerja na slovenski klopi Marka Lebedewa v filipinskem Quezon Cityju nemočni proti razpoloženim tekmecem.

Italija - Slovenija 0:3 (-19, -16, -21)
* Dvorana Sart Araneta Coliseum, gledalcev 6534, sodnika: Mokry (Slovaška), Kang (Južna Koreja).
* Italija: Pinali 5, Ricci, Cavuto, Michieletto 16, Giannelli 5, Balaso, Sbertoli, Bottolo, Galassi 7, Lavia 14, Romano 6, Anzani 7, Piccinelli.
* Slovenija: T. Štern 1, Pajenk, Kozamernik 3, Košenina, Bošnjak 2, Vinčić 1, Štalekar 2, Koncilja 2, Klobučar 3, Ž. Štern 12, Ropret, Urnaut, Možič 11.


Slovenija je doživela četrti poraz v letošnji izdaji tekmovanja in je zdaj z devetimi točkami na lestvici na mestih, ki ne prinašajo uvrstitve na zaključni turnir najboljše osmerice. Italijani so s peto zmago in 16 točkami skočili na drugo mesto razpredelnice.


Lebedew je na igrišče poslal spremenjeno zasedbo v primerjavi s tekmo proti Argentini, ki jo je Slovenija v četrtek dobila s 3:1 v nizih. V polju so začeli Jan Klobučar, Rok Možič, Žiga Štern, Dejan Vinčić, Sašo Štalekar in Jan Kozamernik, prosti igralec je bil Alan Košenina.


Italijani so sijajno odprli današnji obračun in dosegli kar osem od prvih desetih točk. Za aktualne evropske prvake je bilo to dovolj, da so le še nadzorovali dogajanje na igrišču in zanesljivo osvojili prvi niz.

slovenija odbojka mm
Martin Metelko

Tudi drugi niz se je začel podobno kot prvi. Italijani so takoj povedli s 5:1, a so se Slovenci nato približali na vsega točko (7:8). Sledila je nova serija tekmecev, ki so zagospodarili na igrišču ter povedli s 17:9. V končnici so to prednost le še oplemenitili.


Nekaj časa so Slovenci stik z Italijani držali v tretjem nizu, a nikoli niso vodili. Po vodstvu z 8:6 so zahodni sosedi dali še prestavo višje in se zanesljivo odlepili na varno razdaljo. Niz so, sicer najtesneje v obračunu, dobili s 25:21 in po petkovem porazu proti Japonski (2:3) vknjižili peto zmago v tem tekmovanju.

gasparini kovacic slovenija odbojka
www.alesfevzer.com

Od Lebedewovih varovancev se je z 12 točkami najbolj izkazal Žiga Štern, Rok Možič jih je dodal 11. Pri Italijanih je bil tako kot septembra na Poljskem nerešljiva uganka mladi Alessandro Michieletto, ki je dosegel 16 točk, dve manj je dodal Daniele Lavia.


Slovenija je bila še najbližje Italijanom po številu uspešnih blokov (4:5), sicer pa so zahodni sosedi dominirali pri številu asov (6:0), v napadu pa so po zaslugi dobre blok-obrambe imeli precej več napadov in jih uspešno zaključili 49, Slovenci pa 33.


Slovenska izbrana vrsta je sicer na Filipinih izgubila tudi prvo tekmo proti Nizozemski (0:3), preden je ugnala Argentino, odigrala pa bo še en obračun, in sicer v nedeljo ob 9. uri proti Japonski. Nato jo med 6. in 10. julijem čaka še turnir na Poljskem.

* Mark Lebedew, selektor slovenskih odbojkarjev: "V prvi vrsti moramo jutri igrati s povsem drugačnim pristopom. Od samega začetka je bilo to zelo slabo. Videti je bilo, kot da smo se le skotalili iz postelj in nepripravljeni odigrali ta dvoboj. Od začetka do konca smo bili nepripravljeni. Italijani so igrali običajno, točno tako, kot smo se nanje pripravili. A danes sami nismo bili pripravljeni igrati."

"Moramo začeti drugače, Tine Urnaut še ni pripravljen, da bi igral vsak dan. Jasno je bilo, da danes ne bo igral. Tonček Štern in Jani Kovačič pa sta ravno zaključila karanteno, zaradi česar sta se zjutraj le ogrevala, potem ko sta pred tem nekaj dni ležala. Zanju bi bilo fizično preveliko tveganje, da bi igrala. Tončka sem malce uporabil, da bi lahko jutri igral več."

* Rok Možič, sprejemalec Slovenije: "Najprej čestitke Italijanom za zmago, igrali so vrhunsko, naša predstava pa je bila slaba. Veliko je bilo lahkih žog, ki jih nismo pobrali, veliko je bilo konfliktov, pri katerih nismo vedeli, kdo bo šel za žogo. Glave gor, nimamo kaj. Gremo na jutrišnjo novo tekmo, ki bo zelo pomembna za nas, to pa bomo skušali čim prej pozabiti. Gremo na zmago, a ne bo nam lahko, saj Japonci igrajo zelo dobro in so premagali Italijane s 3:2. Tekma bo težka, a dali bomo od sebe vse, kar imamo."

Članki iz rubrike