pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 25.06.2022 14:01:00

Odlični Gajser najhitrejši v kvalifikacijah Indonezije

Profimedia
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na novem prizorišču svetovnega prvenstva v motokrosu v Indoneziji odlično opravil kvalifikacijsko nalogo, saj je bil danes najhitrejši v elitnem razredu MXGP in si za nedeljsko dirko tako pripravil najboljše izhodišče.

Konec tedna se nadaljuje sezona svetovnega prvenstva v motokrosu. Karavana najboljših na svetu tokrat gostuje na novem prizorišču v Indoneziji.

Gajser je sicer edini slovenski predstavnik v Sumabawi, saj se Jan Pancar, ki tekmuje v razredu MX2, tokrat ni podal na dolgo pot, tudi sicer pa je konkurenca precej osiromašena, saj je v najmočnejšem razredu danes nastopilo le 19 dirkačev, v MX2 pa celo le 13.


V seštevku SP ima sicer Gajser 485 točk oziroma 101 točko naskoka pred najbližjim tekmecem Švicarjem Jeremyjem Seewerjem.

V današnjih kvalifikacijah je Gajser prepričljivo premagal povratnika po poškodbi, lani drugega v seštevku sezone Francoza Romaina Febvreja, tretji je bil Španec Ruben Fernandez, četrti njegov rojak Jorge Prado, peti pa Nizozemec Colin Vlaanderen. Seewer je bil danes v kvalifikacijah zadnji, 19.

V nedeljo bosta vožnji v elitnem razredu MXGP na sporedu ob 7.15 in 10.10 po slovenskem času, v razredu MX2 pa ob 6.15 in 9.10.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike