902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 20.06.2022 10:56:56

Lebedevs presenetil, smola in nesreča Nicka Škorje

Nick Škorja tokrat ni imel sreče, saj mu je močno ponagajal Šved Brentzon.
psno
Nick Škorja je po dveh grdih manevrih Šveda Berntzona v Krškem moral predčasno zaključiti dirko challenge za finalno serijo evropskega prvenstva v spidveju.

Občinstvo na stadionu Matije Gubca je na tribunah uživalo, saj so videli razburljivo dirko, ki je bila tudi zelo izenačena. Praktično vsak voznik pa imel tudi svojih pet minut užitka. Toda za končni uspeh so potrebovali malo več takih trenutkov. Sama dirka se je slabo začela predvsem za oba Poljaka (Tretjega ni bilo, saj se je Janusz Kolodziej pred dnevi grdo poškodoval na eni od dirk na Poljskem!), saj sta imela po dveh vožnjah na svojem kontu skupno le tri točke.



Žal je bilo sanj o dobrem rezultatu za Slovenijo konec že v sedmi vožnji. Nick Škorja je samo dirko začel solidno. V prvi vožnji se je boril do zadnjih metrov, vendar pa je le za malenkost zaostal za Latvijcem Lebedevsom in Nemcem Huckenbeckom. V sedmi vožnji je po relativno dobrem startu v prvem ovinku želel položiti motor, toda z leve strani ga je z zadnjim kolesom malce nesramno zbil Šved Berntzon. Škorja je z motorjem poletel proti zaščitni ogradi, a se k sreči uspel ločiti od motorja in tako ublažiti hud padec. Sodnik je malce spregledal namero Šveda in vse voznike ponovno poklical na start. Toda tudi v drugem startu smo videli podobno sliko. Šved Oliver Brentzon, ki je še lani vozil v seriji GP, je grdo skrenil v levo tik pred vhodom v ovinek in ponovno zaprl Škorjo, ki se je komaj obdržal na motorju in se reševal, da ni zadel v katerega od dveh Dancev. Potem je odpeljal še nekaj metrov in odstopil, toda sodnik ni reagiral. V preostalih treh vožnjah zaradi bolečin naš voznik ni več nastopil.



Na koncu je do premočne zmage prišel Latvijec Andžejs Lebedevs, ki je osvojil 13 točk in izgubil le dve točki na dirki. V zadnjih štirih vožnjah so potekale velike borbe za uvrstitev med peterico. Dansko čast je v tistih trenutkih reševal Rasmus Jensen, ki je nastopal z motorji nekdanjega trikratnega svetovnega prvaka Nickija Pedersena. Medtem je Poljak Bartosz Smektala v zaključku nanizal tri zmage in se vendarle rešil. Oba sta prišla na deset točk, kakor tudi Francoz Berge. V dodatni vožnji za končno drugo mesto pa se je smejalo Bergu, ki je postal največje presenečenje dirke. Tretji je bil na koncu Danec, četrti pa Poljak. Kot zadnji se je s petim mestom v finale prebil Anglež Adam Ellis, ki je nastopil namesto Kolodzieja.



Že v soboto se bo sezona spidveja pri nas nadaljevala v Lendavi, kjer bo na sporedu prva dirka skupnega DP Slovenije in Madžarske.



Prav pa je, da na koncu omenimo, da je prenovljena steza (po dobrih 40 letih) dobro zdržala samo dirko in so bili z njo vsi zelo zadovoljni.



Končni vrstni red
1. A. Lebedevs (Lat) 13
2. D. Berge (Fra) 10+3
3. R. Jensen (Dan) 10+2
4. B. Smektala (Pol) 10+1
5. A. Ellis (VB) 9
6. D. Kubera (Pol) 8
7. D. Bellego (Fra) 8
8. K. Huckenbeck (Nem) 8
9. V. Milik (Češ) 8
10. J. Thorsell (Šve) 8
11. T. Arnio (Fin) 7
12. F. Jakobsen (Dan) 7
13. M. Jepsen Jensen (Dan) 5
14. M. Levishyn (Ukr) 4
15. O. Berntzon (Šve) 4
16. N. Škorja 0
Galerija

Članki iz rubrike