podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 14.04.2022 23:25:11

Kamničani bodo v finalu izzvali moštvo ACH Volleyja

alesfevzer.com
Odbojkarji Calcita Volleyja so na drugi tekmi polfinala državnega prvenstva v domači dvorani s 3:2 (22, -23, -22, 21, 3) premagali moštvo Merkurja Maribora in se z izidom 2:0 v zmagah uvrstili v finale. Tam bodo igrali proti ACH Volleyju, ki je prav tako z 2:0 v zmagah ugnal Panvito Pomgrad.

Potem ko so Kamničani v štajerski prestolnici tesno slavili s 3:2 v nizih, so dva tedna kasneje dokončali delo in ostajajo v igri za glavno domačo lovoriko.

Finale se bo začel v sredo, 20. aprila. Calcit bo skušal priti do skupno četrtega naslova, prvega po sezoni 2002/03, ACH Volley pa bo po lanski prekinitvi serije 16 zaporednih naslovov iskal pot do 17. zvezdice. Za zdaj še aktualnemu prvaku Mariboru ostaja dvoboj za tretje mesto proti Panviti.

Kamničani so dvoboj sijajno odprli, predvsem po zaslugi Mitje Gasparinija in njegovih dveh asih so povedli z 8:3. Toda gosti so po minuti odmora strnili vrste in vzpostavili ravnotežje pri 9:9, nato pa s 15:13 povedli po neustavljivem napadu ter nato še asu Ahmeda Ihbajrija. V izenačenem zaključku so domači prvi povedli za dve točki (22:20) in minimalno prednost zadržali za osvojitev prvega niza.

V drugem je trajalo zelo dolgo, da je katera od ekip povedla za dve točki. To je domačim uspelo pri 12:10, nato pa je prednost le še rasla. Po asih Danila Pavlovića in Jana Brulca ter bloku Tommija Siiriläja pa je bilo na semaforju 19:14. To je zbudilo aktualne prvake, ki so ekspresno izenačili, v končnici pa po bloku mladega Janeza Janža Kržiča izid izenačili na 1:1 v nizih.



Tudi v tretjem so bili nato Mariborčani tisti, ki so bili večino časa korak pred tekmeci. Vodili so s 14:11, 16:14, domači so se dvakrat še vrnili in izenačili, ko pa so gosti tretjič ušli, poti nazaj za Kamničane ni bilo več. Za 25:22 in vodstvo z 2:1 v nizih je z uspešnim napadom poskrbel Ihbajri.

Izenačen je bil tudi četrti niz, v njem pa sta si zaradi vroče krvi po točki za vodstvo Calcita s 14:12 rdeča kartona prislužila Danilo Pavlović in Roland Gergye. Bolje so se brez svojega sprejemalca do konca niza znašli domači, ki so ga dobili s 25:21.

Boljši ritem so prenesli tudi v odločilni niz, v katerem so hitro povedli s 6:1. Tudi minuta odmora Sebastijana Škorca na mariborski klopi ni spremenila razmerij moči na kamniškem parketu, domači pa so ekspresno s 15:3 dobili niz in se uvrstili v finale.

Najbolj učinkovita sta bila v obeh ekipa korektorja. Za domače je Gasparini dosegel 25 točk, za goste pa Ihbajri še dve več. Edini element igre, ki je bil izrazito na strani domačih, je bil servis. Dosegli so osem asov v primerjavi z dvema Mariborčanov. V bloku so Kamničani dosegli tri več (11:8), nekoliko boljši pa so bili tudi pri sprejemu.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike