1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Julija Patricija Novak, Cene Prevc Njena.si

Slovenski športniki pokazali svoje boljše ...

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

sta
sta
0 17.01.2022 16:37:45

Bonitta novi selektor ženske odbojkarske reprezentance

Profimedia
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca ima novega selektorja. Gregorja Rozmana, ki je po razhodu z Alessandrom Chiappinijem delo opravljal začasno, je zamenjal še en italijanski strokovnjak, priznani trener Marco Bonitta. Podpisal je dveletno pogodbo.

"Takoj, ko se je pojavila priložnost za sodelovanje s tako eminentnim odbojkarskem imenom, smo jo zagrabili z obema rokama. Že po opravljenih pogovorih je bilo jasno, da k nam prihaja odličen strokovnjak in tudi imenitna oseba. Prepričan sem, da bo pustil globok pečat v slovenski odbojki, pričakujem podobnega, kot ga je pri moški reprezentanci pred leti zapustil Andrea Giani," je na predstavitvi novega selektorja dejal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

Ropret verjame da bo ženska ekipa pod njegovim vodstvom storila korak naprej. "Vesel sem še, da se Marco, ki navdušuje s svojimi motivacijskimi prijemi, želi vključiti v sodelovanje s klubi, tudi v trenažni proces. Nekaj takega nujno potrebujemo."

Bonitta je bil v dveh mandatih trener italijanske reprezentance, s katero je leta 2002 postal tudi svetovni prvak, z njo pa je osvojil še številne druge kolajne na največjih tekmovanjih. Nazadnje je deloval pri poljski ekipi Olsztyn, nekaj časa pa je vodil tudi poljsko reprezentanco in številne italijanske klube.

Njegova glavna naloga bo, da bo slovensko ekipo popeljal na evropsko prvenstvo. "Pritegnil me je projekt, srce in ambicije predsednika Ropreta, s katerim sva že zdaj zgradila pozitiven odnos. Moji cilji v Sloveniji ne bodo le zmage, prva naloga bo igralkam vcepiti pravi značaj," je dejal 58-letni italijanski strokovnjak.Poskušal bo vcepiti miselnost nenehnih izboljšav. "Perfekcije ni, da pa se napredovati in tega se bodo morale zavedati igralke. Želim, da dekleta kažejo še več, kot so sposobne, in kažejo ustrezno odgovornost. Volja pa je najpomembnejša," je dodal Bonitta.

Takoj ko je bilo jasno, da bo prevzel slovensko reprezentanco, jo je krenil spoznavati. Nekatere igralke je poznal že od prej, predvsem tiste, ki so igrale v italijanski ligi, o drugih se je pozanimal in pogledal posnetke.

"Imamo kombinacijo mladih, a izkušenih igralk in nadarjenih, ki teh izkušenj še nima. V ekipi vidim potencial, verjamem, da se lahko uvrstimo na evropsko prvenstvo in se tam z drugimi tudi dobro kosamo. Igralke pa morajo še trdo delati in napredovati v fizičnem, psihološkem in taktičnem smislu," napoveduje trdo delo na treningih Bonitta.

Ob tem zaenkrat še ne ve, ali bo iz Italije pripeljal tudi svoje pomočnike, ali mu bodo pomagali domači strokovnjaki. "O tem še ne morem ničesar reči. O tem potekajo pogovori z zvezo, skupaj se bomo odločili."

Članki iz rubrike