Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 19.11.2021 12:33:16

Lahko Postojnčani uženejo Mariborčane?

Aktualne prvakinje, igralke Proteusa, so na dobri poti, da osvojijo jesenski naslov prvakinj.
psno
Sedmi krog v elitnih kegljaških ligah ponuja poleg derbija v Postojni zelo zanimive tekme v Kamniku, Novi Gorici in Trbovljah. Tudi v ženski ligi se bo dogajalo predvsem v Kamniku, Cerknici in v Postojni.

Največ zanimanja vzbuja derbi v Postojni, kjer gostujejo aktualni prvaki, igralci Konstruktorja. Postojnčani so se na zadnji domači tekmi izkazali s svojim ekipnim rekordom, a potem razočarali pred tednom dni v Tržiču. Mariborčani pa boljše igre kažejo na gostovanjih, zato si lahko obetamo visokih rezultatov. Zelo zanimiva tekma se obeta v Kamniku, kjer gostujejo letos zelo razigrani Litijani. Obe ekipi sta v igri za vrh. Še posebej je vroč Calcit, kateremu je odprta tudi pot do jesenskega naslova.



V Novo Gorico prihaja vroči Ljubelj, ki je v prejšnjem krogu pripravil presenečenje z zmago nad Proteusom in to z zelo dobrim ekipnim rezultatom. Ob tem imajo celo še rezerve pri reprezentantu Čerinu. Goričani letos stavijo predvsem na Mahkovica, Čosiča in Gostinčarja. Rudar gosti Ograjco, Ljubljančani si ob tem obetajo, da bodo lahko nastopili kompletni in bodo Trboveljčanom lahko zelo konkurenčni. Le v Kranju lahko pričakujemo enosmeren promet, saj Konjičani praktično nimajo nobenih možnosti. Triglav je končno ujel pravo formo in pred tednom dni celo postavil ekipni rekord kegljišča Invalid v Ljubljani.



Tudi v ženski elitni ligi so na sporedu zelo zanimive tekme. V Postojni nas čaka mali notranjski derbi, kamor prihajajo sosede iz Pivke. Te so bile pred tednom dni blizu velikega skalpa nad sosedami iz Cerknice, zdaj jih pri vodilni ekipi lige čaka še težji nasprotnik. Proteus pred zaključkom jesenskega dela prihaja v vedno boljšo formo. Zrelostni izpit doma čaka Calcit proti Impolu. Bistričanke so pred tednom dni ostale brez tekme proti Miklavžu, a čas izkoristile za dodaten trening. Zanimiva bo tudi tekma v Cerknici, kamor prihajajo Radeljčanke. Igralke Bresta so pred tednom dni prišle do prve zmage in si želijo nove. Tudi dekleta, ki nastopajo pod vodstvom Milorada Markoviča, pa potrebujejo točke. Zadnja tekma bo v Mariboru, kjer bo v vlogi domačina oslabljeni Miklavž, ki ima obilo težav z boleznimi. Njihove nasprotnice bodo Tržičanke, ki so pred tednom dni doživele poraz doma proti Proteusu in bodo želele manjkajoče točke osvojiti na Štajerskem. Tudi igralke Miklavža nujno potrebujejo točke, a je veliko vprašanje, kako bodo lahko sestavile konkurenčno ekipo, ki bi se zanje lahko enakovredno spustila v boj.



1. A liga moški, 7. krog
Triglav – Konjice (14.00)
Gorica – Ljubelj (16.00)
Calcit – Litija (17.00)
Proteus – Konstruktor (17.30)
Rudar – Ograjca (17.30)


1. A liga ženske, 7. krog
Proteus – Pivka (13.30)
Calcit – Impol (14.00)
Brest – Remoplast (14.00)
Miklavž – Ljubelj (16.00)
Celje – prosto
Galerija

Članki iz rubrike