kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ou
ou
0 20.09.2021 00:50:42

Slovenci še naprej EVROPSKI PODPRVAKI, o razlogih za poraz z Italijani pa so POVEDALI TOLE

Robert Balen/STA
Slovenski odbojkarji so si močno želeli zasesti evropski prestol, a so še tretjič ostali prekratki. Tako ostajajo podprvaki stare celine, z zlato kolajno pa so se okitili Italijani.

Selektor Slovenije Alberto Giuliani je čestital rojakom za odlično predstavo, potem pa poskušal poiskati vzroke za poraz svojih varovancev: "Tudi mi smo bili dobri, vendar smo včeraj proti Poljakom porabili veliko energije. Ne želim pa iskati izgovorov. Vesel sem, saj smo po dobri predstavi spet osvojili srebro. Verjamem, da so lahko vsi slovenski navijači ponosni na ekipo."

Alen Pajenk: Takoj bi podpisal za tri srebrne kolajne
"Če bi mi kdo rekel, da bom v šestih letih odigral tri finale, bi takoj podpisal, tudi če to pomeni tri srebrne medalje. Ne glede na to moramo priznati, da so se Italijani res borili, prav tako kot mi. To dokazuje že dejstvo, da smo odigrali pet nizov. Obe ekipi sta pustili vse na igrišču, a na koncu so bili Italijani tisti, ki so bili bolj zbrani."


Jan Kozamernik: Verjamem, da bomo spet v finalu
"Zelo zanimiva tekma, polna vzponov in padcev. Veliko je bilo nihanja v igri, mislim, da smo vseeno držali visoko raven servisov in sprejema, ampak Italijanom se je posrečilo nekaj pomembnih točk. Zaključili so nekaj pomembnih napadov, ki so spremenili tekmo. Dobro so igrali in jim lahko le čestitamo. Tudi naša reprezentanca je igrala dobro, s fanti smo pustili dušo in srce na igrišču. Žal to danes ni bilo dovolj. Verjamem, da se bomo vnovič uvrstili v finale in prišli po zlato, ki si ga zaslužimo."

Klemen Čebulj: Vsi smo si želeli zlato
"Spet smo zaigrali v velikem finalu, a nismo uspeli izkoristiti priložnosti za zmago. Res smo drugi v Evropi, kar ni slab dosežek, a smo si vsi želeli zlato. Na žalost se bomo morali potruditi na naslednjem evropskem prvenstvu in poskusiti izboljšati rezultat."

Značke: slovenija, finale

Članki iz rubrike