mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ou
ou
0 19.09.2021 18:19:13

N O R I Š N I C A !!! Slovenski navijači so ZAVZELI KATOVICE, vse je pripravljeno za SLOVENSKO ZLATO (VIDEO)

Profimedia
Odbojkarska evforija se stopnjuje, v Katovicah je vse več slovenskih navijačev.

Pred nocojšnjim finalom evropskega prvenstva v odbojki, kjer bo Slovenija tretjič v šestih letih igrala za naslov evropskih prvakov, se v Katovicah zbira vse več slovenskih navijačev. V mesto na jugu Poljske je dopoldne prispelo navijaško letalo, nekateri navijači pa so prispeli z vozili. V Sloveniji se medtem pripravljajo skupinski ogledi finala.

Slovenski odbojkarji so z novim velikim uspehom na EP še enkrat poskrbeli za množičen odziv športnih navdušencev. Po zmagi proti Poljski v sobotnem polfinalu je bil organiziran čarterski letalski prevoz z navijači. Letalo je danes v dopoldanskih urah prispelo v Katovice, kjer se tako krepi prisotnost slovenskih navijačev pred večerno odločilno tekmo.

Med navijači na čarterskem letu je bila tudi Špela iz Kranja, ki pričakuje zmago Slovenije s 3:1 v finalu. Ta se je za ogled finala v živo odločila zaradi izjemne predstave slovenskih odbojkarjev v sobotnem polfinalu. "Šlo je za fenomenalno tekmo. Ne vem, če je bila še kakšna takšna v zgodovini," je dejala med druženjem z drugimi slovenskimi navijači.


Polfinale si je v dvorani Spodek po ocenah prisotnih na tribunah ogledalo okoli 200 slovenskih navijačev, v Katovicah pa je bilo zgodaj popoldne že več sto navijačev, ki si želijo ogledati finale. Številni navijači so prišli v lastni režiji z avtomobili in kombiji.

Tako se bo izpolnila želja še enega navijača iz Kranja, Klemna, ki si želi, da bi bilo v dvorani danes več slovenskih grl kot v soboto. Vzdušje opisuje kot izjemno, v spominu pa mu bo predvsem ostal razplet sobotnega polfinala. "Sam sem igral odbojko in jo že dolgo leta spremljam, ampak se ne spomnim takšne tekme, ki bi bila tako napeta," je povedal.

Verjame, da bodo Slovenci v tretje osvojili tako želen evropski naslov. "In ne gre le za 'v tretje gre rado'. Po toplo-hladnem začetku na tem prvenstvu so našli pravo formo. Vse kaže na to, da so tokrat zreli za zlato," je ocenil.

Ob vse večji navijaški mrzlici, ki spremlja nastop Sloveniji v finalu turnirja, pa se tudi doma obetajo številni skupinski ogledi finala. Na Ravnah na Koroškem, domačem kraju kapetana slovenske reprezentance Tineta Urnauta in soigralca Klemna Čebulja, je občina v prostorih Doma športa napovedala skupinski ogled tekme ob spremljevalnem programu.

Članki iz rubrike