Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
9 05.09.2021 23:00:05

Čehi so bili na pragu zmage tudi proti Bolgarom, Italija brez težav proti Črni gori

Jurij Kodrun
Češka odbojkarska reprezentanca je bila na evropskem prvenstvu v skupini B po zmagi nad Slovenijo na pragu še enega presenečenja. Proti favorizirani Bolgariji je v Ostravi vodila z 2:1 in v četrtem nizu s 23:19, imela pa je tudi zaključno žogo, a se na koncu morala zadovoljiti le s točko.

Za Bolgare, ki se bodo s Slovenijo - ta je danes počivala, merili v torek, je bila to druga zmaga, skupno pa imajo pet točk.

Po izgubi točke Bolgarov so zdaj na prvem mestu skupine Italijani, ki so gladko ugnali Črno goro, nekaj težav so imeli le v tretjem nizu, dobili so ga s 26:24.


V skupini A svoj zmagoviti niz nadaljuje Poljska, ki je bila z nekaj težavami po pričakovanju s 3:1 boljša od Grčije, Ukrajina pa je s 3:2 premagala Portugalsko. Ukrajinci so vodili z 2:0, Portugalcem je uspelo izenačiti, a popolnega preobrata niso uprizorili.

V skupini C v finskem Tampereju je še tretjo zmago vknjižila neporažena Turčija, tokrat je s 3:0 ugnala Severno Makedonijo, Rusija pa je proti Finski izgubila prvi niz, nato pa reči vendarle postavila na svoje mesto in zmagala s 3:1.

V skupini D Nemčija za drugo zmago ni imela nikakršnih težav z domačo Estonijo, Francija pa ne s Hrvaško. Obe ekipi na dveh tekmah nista izgubili niti niza.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike