Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 05.09.2021 22:17:13

Janežič tretji v Padovi

alesfevzer.com
Slovenski rekorder Luka Janežič je bil tretji na atletskem mitingu v Padovi v teku na 400 m (45,62 sekunde), Neja Filipič je bila v troskoku četrta (13,85 m), tretji slovenski predstavnik Nick Kočevar pa je bil osmi na 100 m (10,83).

V teku na en stadionski krog je zmagal Američan Wilbert London (45,22) pred Janežičem pa je bil še Italijan Edoardo Scotti (45,58). "Zadovoljen sem, ker je že september in se sezona končuje, obenem se že veselim naslednje. Mogoče je bil danes prvi del teka malo slabši. Drugi s finišem pa veliko boljši. Prvi del moram še popraviti, pa bom dosegel še boljši izid," je povedal Janežič.

Filipičeva je imela neveljavna uvodna skoka, v tretji seriji so ji namerili 13,48, v četrti pa 13,85. Tekmo je zaključila s 13,80 in 13,67 m. Zmagala je Jamajčanka Shanieka Ricketts (14,74 m), svetovna podprvakinja.



"Vzdušje je bilo super, lepo je spet tekmovati pred polnimi tribunami. Zame je bilo danes najpomembneje, da ohranim poškodovano levo peto v kolikor je mogoče nebolečem stanju. Na začetku sem se zelo ustrašila zelo trde podlage. Potem pa mi je v nadaljevanju uspelo kar nekaj zelo dobrih skokov. Tudi peta je bila skoraj brez bolečin in kaže, da bom lahko normalno končala sezono," je povedala Filipičeva.

Na 100 m je z rekordom mitinga zmagal Američan Michael Norman (9,97). Trener in oče Nicka Kočevarja, Matija je po tekmi pojasnil, da je Jamajčan Julian Forte v bloku na sedmi stezi trznil, a je prav v tistem trenutku starter sprožil. Kočevar, ki je bil na osmi stezi ob Forteju, je zaradi tega ob pričakovani ponovitvi zamudil na startu ter izgubil nekaj desetink.

Značke: padova, miting

Članki iz rubrike