900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 05.09.2021 20:54:46

Lucija Hribar v Kopru peta na gredi

alesfevzer.com
Da ima slovenska gimnastika mesto med najboljšimi tudi zadnji dan svetovnega pokala v Kopru, je poskrbela Lucija Hribar. Komaj 19-letna telovadka, ki je bila v sobotnem finalu dvovišinske bradlje bronasta, je danes že opravila nastop na gredi in po padcu z orodja z oceno 11,650 zasedla peto mesto.

Hribarjeva si je finale na gredi pritelovadila celo z drugo oceno kvalifikacij, vendar pa je danes padla z gredi, tako da je bilo sanj o preboju na zmagovalni oder konec. Kljub padcu je zasedla peto mesto. Zmagala je Kanadčanka Cassandra Lee s 13,050 točke.

V prvi finalni odločitvi zadnjega dne štiridnevnega svetovnega pokala so se telovadci pomerili na preskoku, zmago pa je slavil Izraelec Andrey Medvedev s 14,800 točke.



Do konca gimnastičnega konca tedna so še tri finalne odločitve; telovadci se bodo pomerili še na bradlji in drogu, nekdaj paradnih orodjih slovenskih šampionov Mitje Petkovška in Aljaža Pegana, telovadke pa v finalu parterja, kjer bo v luči priprav na jesensko svetovno prvenstvo na Japonskem še v svojem tretjem finalu tega pokala nastopila Hribarjeva.

Prve končne odločitve svetovnega izziva na slovenski obali so se sicer v soboto končale z zmago za domači tabor, saj je Tjaša Kysselef na preskoku ugnala vso konkurenco. Hribarjeva je bila tretja na dvovišinski bradlji, Sašo Bertoncelj, ki je še zadnjič v karieri nastopil pred domačim občinstvom, pa je bil šesti na konju z ročaji.

Članki iz rubrike