Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ou
ou
0 17.03.2021 22:01:04

Kamniškim odbojkarjem prva polfinalna tekma z Ljubljančani

alesfevzer.com
Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvem polfinalnem obračunu 1. DOL za moške v Kamniku premagali ACH Volley s 3:0 (20, 18, 19). Ekipi igrata na dve zmagi. Druga tekma bo v soboto v Ljubljani, morebitna tretja pa nato v ponedeljek prav tako v prestolnici. V drugem polfinalu se merita Salonit Anhovo in Merkur Maribor.

* Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Milojevič, Jovanovič.
* Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič 3, Kosmina, Gasparini 14, Hebda 9, Klobučar 14, Jerončič, Brulec 3, Beravs, Štalekar 2, Plot (L).
* ACH Volley: Toman (L), Ropret 2, Pernuš 1, Toukhteh 4, Dagostino (L), Pavlovič, Bošnjak, Okroglič , Rutar, Pokeršnik 9, Videčnik 7, Kök 8, Vučićević 9.

V zadnjih šestih sezonah, z izjemo lanske, ko zaradi epidemije covida-19 ni bila odigrana končnica državnega prvenstva, so se odbojkarji Calcit Volleyja in ACH Volleyja redno srečevali v finalu. Vedno so bili uspešnejši Ljubljančani, ki pa v letošnji sezoni prvič po letu 2005 rednega dela niso končali na prvem mestu. V odločilni tekmi je bil boljši Merkur Maribor, ACH Volley drugi in ker so bili Kamničani tretji, tako ljubljanska in kamniška ekipa igrata že v polfinalu. Zadnjo medsebojno tekmo so dobili varovanci Gregorja Jerončiča, v prvih dveh pa je bila boljša ekipa, ki jo vodi Matija Pleško.

calcit ach 1
alesfevzer.com


Domači odbojkarji so odlično vstopili v prvi polfinalni obračun končnice, saj so na servis Dike Puriča nasprotnika oddaljili od mreže in povedli s 5:1. Tudi po polminutnem odmoru Matije Pleška se Kamničani niso zaustavili, saj so z asom Milosza Hebde vodili z 8:3, po asu Saše Štalekarja pa že z 12:4. S svojim drugim polminutnim odmorom so Ljubljančani le nekoliko uredili svoje vrste, a se jim na manj kot štiri točke, pa še to v sami končnici tekme, ko je bil v napadu uspešen Matija Kök, ni uspelo približati (19:23).

Tudi v drugem nizu so prvi do nekoliko večje prednosti prišli domači odbojkarji, ki so s točko Klobučarja povedli s 7:4 in 10:6. Tudi polminutni odmor ni obrnil poteka in gostitelji so pobegnili na 14:7 ter 20:12. Visokega vodstva domači odbojkarji niso več izpustili iz rok.

Na servis Klobučarja je kamniška ekipa v tretji niz vstopila z vodstvom 3:0, z blokom Brulca pa s 6:2. Visoka prednost ni uspavala Jerončičevih varovancev, ki so še naprej prevladovali na igrišču. Z asom Klobučarja so gostom pobegnili že na 12:6, z novo točko Gasparinija pa kasneje na 19:11 in zmagovalec je bil praktično znan.

Značke: calcit, ach

Članki iz rubrike