danny Dobra karma

Slavni vedeževalec po dolgoletnem molku končno ...

princ harry, meghan marklejpg Svet24.si

Princ Harry in Meghan Markle imata ostre zahteve

melania mihalek Reporter.si

Melania v vroči beli majčki naprodaj: 500 evrov ...

nočni prigrizek Svet24.si

Okužba s covidom-19 z uživanjem hrane?

20200916-01025147 Necenzurirano

Pravljica o Primožu in Josipu #kolumna

netflix, dokumentarec, social-dilemma Odkrito.si

Sobe z odmevom - Zakaj so družabna omrežja ...

Tadej Pogačar, Primož Roglič Njena.si

Koga ljubita Primož Roglič in Tadej Pogačar?

STA
STA
0 12.08.2020 14:31:18

Calcit Volley z odmevno okrepitvijo, prihaja nekdanja italijanska olimpijka

V odbojkarski klub Calcit Volley prihaja nova odmevna okrepitev, za ta klub bo igrala nekdanja italijanska olimpijka Martina Guiggi, so sporočili Kamničani. Šestintridesetletna srednja blokerka je na svoji športni poti dvakrat nastopila na olimpijskih igrah, leta 2007 je bila članica zmagovitih ekip na evropskem prvenstvu in v svetovni ligi.

Na klubski ravni je nekdanja kapetanka italijanske vrste v domači ligi osvojila vse možne lovorike. Po štirikrat je osvojila italijansko prvenstvo in italijanski pokal, še enkrat več italijanski super pokal, pa tudi pokal CEV in dve lovoriki pokala challenge.

Po dvanajstih letih igranja v Rimu, Novari, Pesaru, Villi Cortese in Torinu se je preselila v kitajski Gaungdong Hengda, s katerim je v sezoni 2013/14 osvojila bron na svetovnem klubskem prvenstvu.


"Prav posebno mesto v mojem srcu pa imajo olimpijske igre. Čeprav tam z rezultatom nismo bile zadovoljne, je olimpijada uresničitev sanj vsakega športnika in biti del tega je resnično nekaj posebnega," je povedala Guiggijeva, ki je bila na OI Pekingu 2008 in Riu de Janeiru 2016.

Po sezoni na Kitajskem se je za dve sezoni vrnila v rodno Italijo, se nato kot korektorica preselila v Grčijo, medtem ko je preteklo sezono izpustila, saj sta se z možem Mitarjem Đurićem razveselila hčerke Mie.

"Odkar sem se poročila in dobila otroka, se je moje življenje povsem spremenilo. Pred porodom sem bila samo športnica, zdaj sem tudi mama in moja prioriteta je družina. Pa vendarle odbojka ostaja moja prva ljubezen in motivacija, da sem del športnega sveta. Po porodu sem se v vadbeni proces vrnila januarja, a je epidemija hitro prekinila moje delo in bila sem prisiljena počakati. Zdaj prihajam v novo državo, med nove soigralke in to me zelo motivira," je še dodala.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike