Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 14.12.2019 19:26:25

MEVZA, moški: Mariborčani nemočni proti ACH-ju v Tivoliju

www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so v 11. krogu srednjeevropske lige v Ljubljani premagali Maribor s 3:0 (19, 19, 21).


Skromno število gledalcev v Tivoliju ni videlo presenečenja. Prvaki so umirili mlade, nadobudne in nadarjene varovance Sebastjana Škorca, do nove zmage so prišli brez posebnega naprezanja. Nekaj serij dobrih servisov je bilo dovolj, da so si priigrali prednost, niti v enem trenutku ni bilo dvomov, kdo bo zmagovalec. Razpoložen je bil predvsem hrvaški korektor Petar Đirlić, dosegel je 21 točk, tri z asi. Mariborčanom je zatajil predvsem blok, z njim niso dosegli niti ene točke.

Domači trener Matija Pleško je tekmo začel z nekoliko drugačno postavo od tiste, ki jo je v sredo poslal v ogenj v ligi prvakov. Prvič v sezoni je tekmo začel Andrej Flajs, Đirlić je dobil prednost pred Božidarjem Vučićevićem, Uroš Pavlović pa pred Dikom Purićem. In prav omenjeni igralci so opravili največji posel, da bo tako, je pokazal že sam začetek. Z asom Đirlića so Ljubljančani povedli s 5:4, z blokom Pavlovića so vodstvo povišali, po točkah Jureta Okrogliča in Flajsa pa že vodili z 8:5.

Toda Štajerci takrat še niso padli, približali so se na točko zaostanka, toda gostitelji so uprizorili nov juriš, po bloku Matica Videčnika so povedli s 16:12, blok Đirlića je pomenil vodstvo 18:13. Maribor se je še približal na 17:20, toda njihove upe je z asom končal Pavlović.

V drugem nizu so se gosti držali do izida 11:10, nato pa niso mogli ukrotiti začetnih udarcev Đirlića, ta je v seriji za vodstvo 16:10 dosegel dva asa. Mariborčani se sicer se še niso predali, a vodstva tekmecev z 2:0 niso ogrozili.

V tretjem nizu so domači povedli z 10:6, prednosti pa niso izpustili iz rok.

--------------------------------

ACH Volley - Maribor 3:0 (19, 19, 21).

* Dvorana Tivoli, gledalcev 65, sodnika: Markelj, Tomec.
* ACH Volley: Flajs 7, Vučićević, Kumer, Purić, Pavlović 12, Satler, Dagostino, Đirlić 21, Okroglič 9, Vilimanović 1, Pokeršnik, Videčnik 8.
* Maribor: Herman 5, Hafner, Mulec 1, Detela 2, Koblar 2, Možič 13, Košenina, Donik, Bračko 2, Uremovič 4, Kovačič, Boroja, Planinšič, Bogožalec 13.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike