Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 14.12.2019 12:45:56

Žnidarčič sezono sklenil z drugim mestom v Nujiangu

kzs
Spustaši na divjih vodah so s finalom sprinterske preizkušnje v Nujiangu zaključili z letošnjo serijo za svetovni pokal.

Kajakaš Nejc Žnidarčič je v svoji paradni disciplini zasedel drugo mesto. Mladinca Urban Novak in Erazem Šavli sta osvojila sedmo oziroma osmo mesto. Tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala je bil Žnidarčič drugi.

Žnidarčič je na Kitajskem veljal za enega glavnih favoritov za zmago v sprintu na divjih vodah, saj je v letošnji sezoni zmagal na vseh tekmah, na katerih je nastopil. V Aziji je nekoliko trši oreh predstavljal belgijski kajakaš, odličen spustaš, pa tudi sprinter na mirnih vodah Maxime Richard, ki je na koncu Žnidarčiča prehitel za pičlo stotinko sekunde.

Z enako prednostjo se je ob koncu septembra četrtega naslova svetovnega prvaka v sprintu na divjih vodah veselil Gnida, kakor kličejo Nejca Žnidarčiča. Po drugem mestu v sprintu ter četrtem v klasičnem spustu na svetovnem pokalu na Kitajskem je Primorec v skupni razvrstitvi svetovnega pokala zasedel končno drugo mesto.

"Malo se mi vrača za La Seu d'Urgell," je uvodoma pokomentiral Žnidarčič minimalni zaostanek za Belgijcem in nadaljeval: "Z nastopom in rezultatom sem zadovoljen, saj sem izpraznjen tako fizično kot psihično. Sedem mesecev je res dolga sezona. V skupnem seštevku svetovnega pokala sem osvojil drugo mesto, saj je imel Francoz Felix Bouvet kar nekaj prednosti s svetovnega pokala v Treignacu, tako da mi je na koncu zmanjkalo nekaj točk do zmage. Vseeno je to super dosežek. Vesel sem, da je konec sezone. Sedaj si bom v času praznikov vzel kakšen teden dni premora, potem pa nadaljeval s treningi, saj nas svetovno prvenstvo čaka že aprila."

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike