Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 02.12.2019 13:41:39

ACH Volley v ligi prvakov čaka težko delo

Martin Metelko
Odbojkarje ACH Volleyja v torek čaka začetek letošnje lige prvakov. Začeli jo bodo v Berlinu, kjer jih v skupini B čaka nemški prvak, Recycling Volley Berlin, ki bo absolutni favorit. Ljubljančani so sicer belo zastavo pustili doma, se pa dobro zavedajo, da se bo moralo marsikaj obrniti v njihovo smer, če želijo presenetiti.

Oranžnim zmajem letos žreb skupin ni bil naklonjen. Dobili so tri ekipe, ki merijo na sam vrh, poleg nemških prvakov, ti blestijo tudi v letošnjem prvenstvu Nemčije, saj so v desetih tekmah izgubili le točko in hkrati le tri nize, še dve močni ruski ekipi, Kuzbas Kemerovo in Novi Urengoj. Čeprav so se pred žrebom spogledovali z napredovanjem v izločilne boje, so morali znižati pričakovanja, čeprav sami tega nočejo priznati.

"Vse tri ekipe so neverjetno močne, vrsto let že krojijo vrh evropske klubske odbojke, njihovi igralci pa tudi reprezentančni vrh. A če ne bi razmišljali o zmagah, bi bilo povsem brez veze tekmovati. V današnji odbojki odločata servis in sprejem, če se nekaj igralcem utrga na servisni črti in če držimo sprejem, ni ekipe, ki ji ne bi bili nevarni. Je pa res, da se to lažje zgodi v domači dvorani," je pred odhodom v Nemčijo dejal kapetan ekipe Rok Satler.

S tem se seveda strinja tudi glavni trener Matija Pleško, ki pa se vendarle še bolj zaveda zahtevnosti tekem v ligi prvakov. Posebno prve, na katero njegova ekipa ni odpotovala optimalno pripravljena. Še v nedeljo je igrala tekmo srednjeevropske lige, slovenski derbi proti Calcitu Volleyju, Pleško meni, da časa za pravo regeneracijo ne bo, že tako pa moštvo načenjajo tudi poškodbe. Te so dalj časa od terena oddaljile Mateja Köka, nekoliko manjše težave imajo prvi organizator igre Andrija Vilimanović in še nekateri.


Pleško je tudi že dobro preučil nemško ekipo, ogledal si je praktično vse tekme, ki so jih Berlinčani odigrali v nemškem prvenstvu.

"Zaradi tega je marsikatera noč minila brez spanja, toda to je moje delo. Videl sem, da so v narekovaju Nemci, igrajo le trije nemški reprezentanti, zelo dobra ekipa, na katero se je zelo težko pripraviti. Imajo praktično 13 enakovrednih igralcev, vsak ima ustrezno zamenjavo. Med tekmo lahko spremenijo taktiko tako v napadu kot v obrambi. Vemo, katera je udarna postava, je pa vprašanje, kateri igralci bodo začeli tekmo. Vemo, od kje nam preti največja nevarnost, a če bomo pozabili na enega ali dva igralca, nas čaka kazen. Svojo igro bomo poskušali prilagoditi razmeram na igrišču. Ena taktična zamisel praktično ne šteje nič," meni Pleško, ki se po eni strani drži za glavo, ko se ga spomni na tekmece v skupini, po drugi strani pa trdi, da so si take tekmece vsi tudi želeli.

"Vse te tekme bodo mojim mladim varovancem ponudile velikanski motiv. Želeli so igrati proti najboljšim ekipam, zaradi tega so prišli v naš klub, zdaj se jim ponuja priložnost. Fantom govorim, da jim ne bo treba prej premagati kakšno nižje rangirane ekipe, da bi jih večji klub opazil. Takoj bodo stopili na veliki oder, skozi velika vrata na glavno sceno. Prepričan sem, da bodo moji fantje pokazali željo, voljo in odnos. Tehnično in taktično bomo pripravljeni, bomo pa videli, kako se bomo z najboljšimi ekipami kosali," je svoj pogled na igre z boljšimi tekmeci predstavil Pleško.

Kakšne so ambicije Berlina, pove podatek, da zanj igra prvi podajalec ruske reprezentance Sergej Grankin. Poleg njega so v moštvu štirje Američani, Pleško najbolj ceni izjemnega skakalca, korektorja Benjamina Patcha, ki trka na vrata prve postave ameriške reprezentance. Poleg njiju sta tu še francoski reprezentant Nicolas Le Goff, njegova rojaka Pierre Michel Puyol ter Samuel Tuia, ki sta tudi že igrala za galske peteline, nemško reprezentanco zastopajo Moritz Reichert, Georg Klein in Julian Zenger, tujec je tudi Poljak Adam Kowalski.

Značke: odbojka, liga prvakov

Članki iz rubrike