Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 02.12.2019 09:46:02

Boženk in Jakopin srednjeevropska prvaka

OZS
Slovenska odbojkarja na mivki Tadej Boženk in Vid Jakopin sta zmagovalca srednjeevropskega prvenstva, ki ga je gostila Ljubljana. Njun uspeh sta s tretjim mestom dopolnila Jernej Potočnik in Danijel Pokeršnik.

Sinoči sta si na tekmovanju v Športnem parku Ludus v Črnučah, na katerem je nastopilo 31 dvojic iz osmih držav, Jakopin in Boženk uvrstitev v veliki finale zagotovila z zmago z 2:0 nad Madžaroma Arturom Hajosom in Bencejem Strellijem, Pokeršnik in Potočnik pa sta v polfinalu po treh nizih klonila proti Čehoma Ondreju Redlu in Martinu Barti.

V velikem finalu sta se Boženk in Jakopin veselila prepričljive zmage nad Redlom in Barto. Tekmecema sta v prvem nizu prepustila le devet točk, v drugem sta jih Čeha zbrala 11.


"Vsak finale je treba vzeti resno in tudi tega sva se lotila povsem resno, brez podcenjevanja. V finalu sva sicer pričakovala slovenski par, žal se Pokeršniku in Potočniku ni izšlo, tako da sva morala midva braniti slovensko čast v finalu," je bil zmage vesel Boženk.

Pri dekletih sta si zlato priigrali Čehinji Martina Maixnerova in Marie-Sara Štochlova, ki sta v velikem finalu odpravili rojakinji Marketo Svozilovo in Miroslavo Dunarovo.

Tretje mesto je po zmagi nad Madžarkama Eszter Lutter in Zsofio Szombathelyi z 2:0 pripadlo Slovakinjama Jani Simanicovi in Barbori Tokosovi. Najvišjeuvrščeni Slovenki sta bili Klara Kregar in Katarina Fabjan, ki sta osvojili peto mesto.

Značke: odbojka na mivki, sta

Članki iz rubrike