favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ou
ou
1 27.11.2019 09:21:30

Kamniški odbojkarji s koledarjem spet v dobrodelne namene

Kamniški odbojkarji že nekaj let s prodajo koledarja zbirajo sredstva za dober namen. Odbojkarji Calcit Volleyja bodo letos pomagali težje pokretnim in nepokretnim oskrbovancem Doma za starejše občane Kamnik. Z zbranimi sredstvi bi jim radi podarili elektronski aparat za terapijo z magnetnim poljem.

Omenjeno napravo si v domu prizadevajo kupiti že vsaj deset let, a je bila vedno zunaj dosega njihovih finančnih zmožnosti, so sporočili iz kamniškega odbojkarskega kluba.

"Delaj dobro in dobro se ti bo povrnilo," so prepričani v Calcit Volleyju, kjer so odločeni, da bodo s pomočjo svojih navijačev decembra uresničili dolgoletno željo fizioterapevtov DSO Kamnik. Več kot polovica njihovih oskrbovancev namreč potrebuje najzahtevnejšo zdravstveno nego.

Medtem ko je za zdrave ljudi hoja nekaj povsem samoumevnega, je za starostnike to najpogostejša težava. Otežena hoja na dolgi rok vodi v vedno manjšo zmožnost gibanja, posledično v zmanjšano kakovost življenja in pogosto v socialno izolacijo, v skrajnem primeru v nepokretnost.

Elektromagnetna naprava bi starostnikom z oteženo ali onemogočeno gibljivostjo pomagala pri izboljšanju funkcionalne usposobljenosti, psihofizične kondicije, ohranjanju gibljivosti in vzdrževanju kondicije za kakovostnejše življenje v starosti. Pripomoček bi oskrbovancem omogočil večjo samostojnost pri zadovoljevanju osnovnih življenjskih potreb ter vključevanju v domsko življenje.

Calcitovci so rokave zavihali že septembra, ko so posneli fotografije za dobrodelni koledar, ki je na voljo na vseh domačih tekmah kamniškega odbojkarskega kluba.

Vsa zbrana sredstva bodo odbojkarji namenili za nakup elektromagnetne naprave. Njihov koledar je na voljo na blagajni vseh domačih tekem v ŠD Kamnik po ceni 10 evrov za izvod, koledar pa je ob predhodnem dogovoru mogoče dobiti tudi v klubski pisarni.

Seznam domačih tekem Calcit Volley v letu 2019:
27. november ob 20.00 Calcit Volley [M] : Šoštanj Topolšica
29. november ob 18.30 Calcit Volley [Ž] : Ankaran
1. december ob 20.30 Calcit Volley [M] : ACH Volley
4. december ob 20.00 Calcit Volley [Ž] : PVK Olymp Praha
7. december ob 20.00 Calcit Volley [M] : OK Mladost Brčko
11. december ob 20.00 Calcit Volley [M] : Sporting CP Lisboa
14. december ob 19.00 Calcit Volley [Ž] : ŽOK Bimal-Jedinstvo Brčko

Članki iz rubrike