900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

J.P.
J.P.
0 26.11.2019 10:15:42

Ljubljanski bombarder tretji na državnem prvenstvu

Gregor Škrjanec je osvojil bron.
Osebni arhiv
Med 21. in 23. novembrom je v UŠČ Leona Štuklja v Mariboru potekalo državno prvenstvo v boksu.

Udeležil se ga je tudi boksar ljubljanskega Boksarskega kluba Chagi Gregor Škrjanec. Škrjanec, državni prvak v kategoriji do 91 kilogramov v letih 2016 in 2017, je bil po lanskem drugem mestu letos odločen, da se ponovno povzpne na najvišjo stopničko.

"Priprave na državno prvenstvo so potekalo odlično, a so se v zadnjih štirih tednih ena za drugo vrstile poškodbe, tako da zadnji mesec nisem spariral, v borbi mi je manjkalo mehkobe in sproščenosti," je povedal varovanec trenerja boksa Mladena Frljića, čigar drugi varovanec Mitja Bagarič je v kategoriji do 75 kilogramov osvojil bron. "Kondicijske priprave sem opravljal tudi pod okriljem Boksarskega kluba Gladiator iz Zagreba, kar so mi omogočili moji sponzorji BTC City, Tektonik kraft pivovarna, Obeliks varovanje, Avto Lesce, Balanz Caffe Lesce, Športni center Chagi, Okrepčevalnica Kondor Murgle in Fightshop, ki me med drugim tudi finančno podpirajo."

Gregor Škrjanec
Manjkalo mu je mehkobe in sproščenosti.
Osebni arhiv

Žreb mu je v polfinalu namenil Alena Bolkoviča iz Ljutomera. Škrjanec je Bolkoviča na letošnjih ligaških tekmovanjih trikrat premagal, tokrat pa mu je moral priznati premoč. "Med borbo nisem bil zbran, izbral sem napačno taktiko, nasprotnik pa je bil bolje pripravljen in je na koncu zasluženo odnesel zmago," je povedal Škrjanec. "Dejan Zavec me je imel za favorita, tudi sam sem se imel, a nisem našel pravega načina in odgovora, da bi lahko vodil borbo." Bolkovič je na koncu tudi osvojil naslov državnega prvaka težke kategorije.

Škrjanec je za konec dejal še, da za izid krivi sebe, a da je dal vse od sebe. "Ničesar si ne očitam, a razočaranja ne bom skrival."

Članki iz rubrike