Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 26.10.2019 21:48:55

Kamničanke še naprej brez poraza

Odbojkarice Calcita Volleyja so v srednjeevropski ligi zabeležile tretjo zmago. V Brčkem so domačo ekipo Bimal-Jedinstvo premagale s 3:1 (-23, 24, 17, 25).

* Dvorana Gimnazije-Magnet, gledalcev 150, sodnika: Bardić, Muha (oba Hrvaška).
* Bimal-Jedinstvo: Babić 6, Biberdžić, Kenjalo 2, Radović 15, Vukoje, Gajić 9, Vujičić, Karać 2, Dragović, Popović, Vajdova 3, Radisković 25, Mitrović, Husić7.
* Calcit Volley: Zbičajnik 2, Mihevc, P. Marušič 1, Š. Marušič 2, Mihalinec 7, Vovk 12, Brulec Kostić 24, Zatković 10, Janežič, Charuk 5, Jerala, Kaker 12.


Odbojkarice so v Brčkem prišle do tretje zmage in so zdaj edina ekipa s stoodstotnim izkupičkom v srednjeevropski ligi. Doslej je bilo neporaženo tudi Brčko, da so bosanske odbojkarice dobra ekipa pa je pokazala tudi tekma s slovenskimi pokalnimi zmagovalkami. Dvoboj je bil namreč izenačen, gostiteljice so dobile prvi niz s 25:23, nato pa naslednje tri izgubile, Kamničanke so se tesni končnici izognile le v drugem.

Glavni razlog, da se domov vračajo s polnim izkupičkom, je bil blok. S tem elementom so dosegle kar 21 točk, z devetimi je blestela Tina Kaker, šest jih je dodala Olivera Brulec Kostić, s 24 točkami najučinkovitejša igralka svoje ekipe. Še eno več je na nasprotni strani dosegla Andjelka Radisković.

V četrtem nizu je sicer že kazalo, da bo potreben še peti. Domače so namreč vodile z 20:14, trener Kamničank Gregor Rozman se je nato odločil za dvojno menjavo, v igro je vrnil Katjo Mihalinec, namesto Zale Zbičajnik pa je igro vodila Špela Marušič, kar se je njegovi ekipi obrestovalo. Domače odbojkarice so sicer prišle do prve zaključne žoge, nato še do druge, vendar so Kamničanke obe ubranile, zato pa je Brulec Kostićeva z dvema uspešnima napadoma svoji ekipi zagotovila zmago.

Značke: odbojka, bih

Članki iz rubrike