pogreb, šala Svet24.si

VIDEO: Med pogrebom se je 'oglasil' iz krste in ...

aleksander, saša, brez oči Svet24.si

FOTO: Saša se je rodil brez oči in je na svetu ...

par Svet24.si

Čarobna palčka za lepo zvezo: pogled v zvezde

nataša švikart Svet24.si

Predsednica društva Maus zbran dobrodelni denar ...

dreamstime_m_47152255 Odkrito.si

Preprosti jogijski gibi za vidno pomlajevanje ...

natalija Njena.si

Na Kmetijo prihaja presenečenje letošnje sezone!

rene-žunič Njena.si

Razkrivamo ozadje poskusa umora partnerja Nejca ...

STA
STA
0 06.10.2019 07:22:07

Za uvod odbojkarskega DP brez presenečenj

Rok Možič
Jurij Kodrun
Odbojkarji so le šest dni po koncu evropskega prvenstva začeli z državnim prvenstvom, v katerem na začetku ne igrata najboljši slovenski ekipi, prvak ACH Volley in Calcit Volley. V prvem krogu presenečenj ni bilo, zmage sta se veselila kandidata za končno tretje mesto, Salonit Anhovo in Maribor, ki sta tudi lani zasedla tretje in četrto mesto.

Oba sta imela na gostovanju nekaj težav v prvem nizu, ki sta ga dobila po podaljšku, ko pa sta v nadaljevanju ujela ritem, so bile Hoče oziroma Šoštanj Topolšica brez moči.

Odbojkarji Šoštanja Topolšice so v prvem nizu vodili vse do končnice, nato pa so gostje vendarle prišli do prednosti. Vodili so že s 24:21, a gostitelji se niso hoteli predati, ubranili so nekaj zaključnih žog, toda tekmeci so po zaslugi nove okrepitve Aljoše Bogožalca dobili prvi niz. V drugih dveh so imeli manj težav, za kar ima veliko zaslug tudi najbolj nadarjen slovenski igralec Rok Možič, z 18 točkami najučinkovitejši igralec tekme.

Podobno se je odvijala tudi tekma v Hočah. Domači so se v prvem nizu Kanalcem še upirali, v nadaljevanju pa je prišla do izraza razlika v kakovosti, Primorci so do zmage prišli brez kakršnih koli težav.Gostujočo zmago je zabeležila tudi Krka, ki je s 3:1 premagala Hišo na kolesih Triglav. Kranjčani so v novi sezoni oslabljeni, očitno tudi precej manj samozavestni kot lani. Tekmo so začeli slabo, pri izidu 9:17 so v prvem nizu zaostajali že za osem točk. Toda gosti so prehitro mislili, da bodo imeli lahko delo, v nadaljevanju je v njihovi igri prišlo do razpada sistema. Domači so jih na 22. točki ujeli, nato pa v končnici dobili niz.

A Novomeščani nato niso imeli več črne luknje. Z odličnimi servisi domačim niso več dopustili učinkovitega napada, posledica tega je bila, da so dobili naslednje tri nize in vknjižili tri točke. S 17 točkami je bil pri zmagovalcih najučinkovitejši Sergej Drobnič, pri domačih je Gal Timotej Kos dosegel še dve več, kar pa ni zadostovalo za uspeh.

Do zanesljive zmage je prišla tudi Panvita Pomgrad, ki je pod taktirko novega trenerja Aleša Hribarja zlahka ugnala Črnuče.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike