Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 09.09.2019 18:30:23

Ljubljana je pripravljena na EP, odbojkarji pa odštevajo zadnje ure do začetka

Jurij Kodrun
Le še trije dnevi ločijo slovenske odbojkarje in ljubitelje tega športa od največjega letošnjega dogodka v Sloveniji. Evropsko prvenstvo, ena predtekmovalna skupina bo imela tekme v Ljubljani, se bo začelo v četrtek, Slovenci pa so nared, tako po organizacijski plati kot po tekmovalni.

"Pred nami so še trije dnevi, nekaj detajlov bomo še izpilili. Na splošno pa smo na prvenstvo že nekaj časa dobro pripravljeni. Takšnih dogodkov smo vajeni, je pa res, da je organizacija Euro Volleyja na višji ravni, kot smo jih bili vajeni," je o zadnjih malenkostih pred začetkom EP dejal predsednik slovenske odbojkarske zveze Metod Ropret na današnjem druženju z novinarji na prizorišču EP v Stožicah, ki je bilo za slovensko ekipo zadnje v takšni obliki pred začetkom tekmovanja.

"Skupaj z ekipo rešujemo vse izzive in na EP smo zelo zelo dobro pripravljeni. Zanimanje javnosti je tokrat največje in veliko je tudi spremljajočih aktivnosti. A glede logistike je bila organizacija SP deklet do 23 let morda celo večji zalogaj. Tu je v prvem delu le šest ekip, zato po tej plati to ne bo poseben zalogaj za nas," je o logističnih izzivih dejal predsednik zveze.

Tri dni pred EP so prodali več kot 20.000 vstopnic, zeleni spodnji ring dvorane bo vsaj na tekmi z Rusijo poln, število prodanih vstopnic pa se povečuje iz dneva v dan. Prireditelji upajo, da bo odziv javnosti še boljši z vsako tekmo in z uspehi Slovenije.

"Ti fantje so desetletje in več, nekateri tudi 15 let, na voljo Sloveniji, reprezentanci. V vseh letih so prinesli ogromno veselja vsem nam. To, da jih podpremo, jim enostavno dolgujemo," pa je o podpori navijačev svojim odbojkarjem dejal Ropret.

Selektor Alberto Giuliani si je oddahnil, ker je odštevanja skoraj konec: "Končno bomo začeli. Po štirih mesecih trdega dela je lepo, da bomo začeli. Pričakujemo, da bomo pokazali našo najboljšo odbojko. Imamo nekaj manjših težav, a na to smo navajeni. Telesno smo zelo dobro pripravljeni, psihično tudi, taktično prav tako. Pripravljeni smo, da dobro odigramo," je strateg domače ekipe strnil misli pred začetkom čez tri dni.



"Tekma bi bila lahko že jutri. Osredotočeni smo na prvo tekmo, Belorusija je zelo dobra ekipa, videli smo jo že v kvalifikacijah. Še s tremi igralci bo zelo močna in dobro je, da razmišljamo korak za korakom. To je prvi korak, za zdaj pa je na EP zame samo ena tekma. Ko bo te konec, pa razmišljam naprej," pa je selektor napovedal način razmišljanja med EP.

Kapetan Tine Urnaut umirjeno pričakuje začetek EP. "Z Belorusijo smo igrali pred mesecem. Poznamo jih, a zdaj imajo novega korektorja. To bo prva tekma evropskega prvenstva. Treba bo prebiti led, to bo prva uradna tekma po dolgem času. V zadnjih mesecih smo našli način igre, ki se ga skušamo držati, dogovorili smo je, kako reagirati v določenih situacijah," je o pripravljenosti na tekmovanje dejal Urnaut.

"Pred štirimi leti EP nismo dobro začeli, sicer z zmago proti Belorusom, ki so zadaj dosti močnejši. Potem smo doživeli dva poraza, a nato dvigovali formo in kakovost med prvenstvom. To bo pomembno tudi zdaj, čakajo nas močni nasprotniki, proti katerim še nismo zmagali na uradnih tekmah. Bolj daleč ko bo prvenstvo, bolj bo treba dvigovati raven igre," razmišlja Urnaut.

Tudi Klemen Čebulj je prepričan, da bo, če bo že trema, ta pozitivna, domače EP pa dodaten motiv. "Vsi že nekako s pozitivnim pričakovanjem čakamo na EP. Vemo, da smo štiri mesece delali skupaj in smo že nestrpni. Delali smo po našem sistemu, kot smo se pripravljali za vsa tekmovanja v tem poletju. Mogoče je razlika samo ta, da smo bili še kanček bolj zbrani in da je bilo malo več pritiska s strani strokovnega štaba."

Izpostavil pa je tudi povezanost igralcev: "Naša energija, pozitivna energija, ki jo gojimo v vseh letih, je prišla tudi na EP. Naša ekipa je najbolje pripravljena in smo se povezali. Postali smo nekakšna družina, poznamo se še bolje kot pred dvema letoma ali lani. Veliko smo se pogovarjali in se družili, to je zelo pozitivna stvar."

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike