Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 08.09.2019 19:36:51

Gajser v Turčiji četrti, zmaga Herlingsu

hrc
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v turškem Afyonkarahisaju osvojil četrto mesto. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings, Gajser pa si je že pred koncem sezone zagotovil naslov svetovnega prvaka razreda MXGP. Do konca sezone je le še dirka na Kitajskem 15. septembra.

Dirka je potekala prav na dan, ko letošnji svetovni prvak praznuje svoj 23. rojstni dan. A kakšnega posebnega darila si sam ni privozil, pravzaprav je imel ves konec tedna precej smole in je bil v vsaki od voženj tudi na tleh, tako da je šele drugič v sezoni ostal brez stopničk.

Že sobotne kvalifikacije se zanj niso razpletle dobro, saj je grdo padel in si pokvaril dobro izhodišče, na koncu je bil le 12.

V prvi vožnji so bili najboljši Nizozemec Jeffrey Herlings, Latvijec Pauls Jonass in še en Nizozemec Glenn Coldenhoff, Gajser pa je po dobrem začetku, ko je vozil v skupini vodilnih, padel in zdrsnil v ozadje. Moral se je prebijati s 14. mesta, na koncu je precej tekmecev ujel in prehitel ter se prebil do šestega, višje pa ni mogel.

Nekoliko bolje je bilo v drugi vožnji, a tudi v tej ni šlo brez padca. Tokrat je v enem od zavoju zdrsnil na bok, izgubil eno mesto, potem pa spet privozil nazaj na tretje. Tam je tudi ostal do konca dirke, pred njim sta bila Herlings in Coldenhoff.



Skupno na dirki je tako slavil Herlings s popolnim izkupičkom 50 točk, drugi je bil Coldenhoff (42),, tretji pa Jonass (38). Gajser je na četrtem mestu dobil 35 točk.

V SP ima Gajser zdaj 744 točk, v boju za drugo mesto v sezoni pa je drugi Švicar Jeremy Seewer s 542, danes je bil sicer le sedmi, skupno tretji pa Francoz Gautier Paulin (499), ki je današnjo dirko končal na šestem mestu.

V Turčiji je nastopil tudi Jan Pancar, ki je v šibkejšem razredu MX2 prvo vožnjo končal na 20. mestu, drugi pa na 17., kar mu je skupno na dirki prineslo 19. mesto in štiri nove točke. Zmagal je svetovni prvak Španec Jorge Prado, drugi je bil Belgijec Jaago Geerts, tretji pa Nizozemec Roan Van De Moosdijk.

Po zadnji dirki za SP v Šanghaju se bo sezona motokrosa končala še s prestižno tekmo za pokal narodov 29. septembra v Assnu.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike