mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 12.05.2019 15:03:37

Nadal še ni obupal nad peščeno sezono

Reuter
Španski teniški as Rafael Nadal še ni obupal nad letošnjo sezono na pesku kljub temu, da po porazu v polfinalu turnirja ATP masters v Madridu ostaja na tej površini in tudi sicer v letošnji sezoni brez osvojenega turnirskega naslova.

"Odhod praznih rok tu pomeni, da se vračam v hotel nezadovoljen," je po porazu v soboto dejal 32-letni kralj peska, ki je pred tem izpadel v polfinalu tudi na turnirjih v Monte Carlu in Barceloni. "Toda še veliko tenisa me čaka letos," je pristavil.

Naslednjo priložnost, da osvoji prvi naslov letošnje sezone, bo drugi igralec sveta imel v Rimu prihodnji teden, zatem pa bo konec maja in v začetku junija lovil rekordni 12. naslov na odprtem prvenstvu Francije.

Nadal ob tem vztraja, da ga pomanjkanje osvojenih naslovov v letošnji sezoni ne skrbi, saj se je na pesek vrnil po krajši pavzi zaradi poškodbe kolena in še lovi pravo formo. "Meni se zdi, da je to, kar se dogaja zdaj, bolj normalno od tistega, kar se je dogajala v zadnjih 14 letih."


Španec je dodal, da se osredotoča na osvojitev rekordnega 12. naslova na Roland Garrosu in verjame, da bo lahko še izboljšal svojo igro v drugi polovici sezone.

"V Parizu sem doslej osvojil 11 naslov. Veliko lepih spominov imam na ta turnir," je dejal in dodal, da je za naprej najpomembneje, da nenehno napreduje v svoji igri in ostane zdrav.

"To je šport in v športu gre za zmage in tudi za poraze ter za sprejemanje obojega kot nekaj naravnega," je še dodal. "Letos sem odigral le tri turnirje na pesku. To ni veliko. Igram takrat, ko želim igrati, in tam, kjer želim igrati. Igram za lastno zadovoljstvo in takrat, ko mi to paše," je še dodal.

Nadala je v polfinalu teniškega mastersa 1000 v Madridu v treh nizih premagal mladi Grk Stefanos Cicipas. Ta se bo v današnjem finalu pomeril s Srbom Novakom Đokovićem.

Značke: tenis, španija

Članki iz rubrike