Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 08.04.2019 19:46:55

Mariborčanke v finale

Odbojkarice Novo KBM Branik so tudi na povratni polfinalni tekmi končnice 1A. DOL za ženske doma v Mariboru premagale kamniški Calcit Volley s 3:0 (23, 14, 17). Branilke naslova so bile boljše tudi na prvi tekmi s 3:2 in bodo v finalu končnice igrale z GEN-I Volleyjem. Kamničanke pa se bodo s SIP Šempetrom pomerile za tretje mesto.

* Dvorana Lukna, gledalcev 1000, sodnika: Valentar (Ravne na Koroškem), Melavc (Šempeter v Savinjski dolini).
* Nova KBM Branik: Mlakar 23, Kaučič 4, Dobaj (L), Bračko, Bezsonova 13, Najdič 1, Kočar, Sobočan 10, Pintar 6, Blagne (L), Lorber Fijok. Trener: Samo Miklavc.
* Calcit Volley: Kotnik 4, P. Marušič 4, Š. Marušič, Mihalinec 4, Pogačar 3, Kostić 9, Janežič (L), Charuk 8, Kaker 3, Zorman 1. Trener: Gregor Rozman.

Mariborske odbojkarice so za uvrstitev v finale končnice potrebovale že minimalno zmago. V začetku uvodnega niza so povedle s 5:2, vendar so se Kamničanke hitro vrnile v igro in s šestimi zaporednimi točkami, na servisu je bila Lucy Charuk, povedle z 8:5. Z dobro igro v polju in učinkovito igro v napadu so varovanke Gregorja Rozmana domačinkam pobegnile za pet točk (11:6), vendar prednosti niso ohranile do konca niza.



Težave so se pojavile, ko je bila pri izidu 19:15 za Calcit na sprejemu Anita Sobočan, ki je z asom svojo ekipo približala na dve točki zaostanka (17:19), nato pa so po še dveh njenih odličnih servisih Mariborčanke prišle do izenačenja. Zanj je poskrbela Iza Mlakar, ki je z blokom po daljšem času domačinke spet popeljala do vodstva (20:19). Odpor gostij je bil zlomljen na servis Ele Pintar, ko je Mlakarjeva z novo točko poskrbela za vodstvo s 23:20. Kamničanke so se sicer dvakrat približale na točko zaostanka, odlična mariborska korektorica pa je rešila vse dvome o zmagovalkah uvodnega niza.

V drugem nizu so Kamničanke še vodile z 9:6, spet pa so bili servisi Anite Sobočan tisti, ki so jim povzročale težave na sprejemu, z dvema zaporednima blokoma pa je domača ekipa povedla z 10:9. Tudi po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana so Mariborčanke dosegle še tri zaporedne točke, zadnjo Sobočanova z asom za vodstvo s 13:9. Težave na sprejemu so se v kamniški ekipi nadaljevale in na servis Lorene Lorber Fijok je bilo že 21:13 za Novo KBM Branik, ki je do konca niza, ki se je končal z novo lastno napako gostij, svojo prednost le še povečala.

Z zmago v drugem nizu so si branilke naslova državnih prvakinj že zagotovile najmanj zlati niz. Vendar se bankirke s tem niso zadovoljile, še bližje uvrstitvi v finale končnice so bile po servisih Sobočanove, saj so nerazpoloženim Kamničankam na začetku pobegnile za pet točk (5:0). S tem je bila tekma odločena, kajti Kamničanke so bile premalo prodorne v napadu in na servisu, ob tem pa so bile še naprej neprepričljive na sprejemu. Do treh točk zaostanka jim je še uspelo priti, zadnjič pri izidu 15:18, zadnjo točko na tekmi pa je dosegla najboljša igralka tekme Iza Mlakar.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike