Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 09.04.2019 10:49:17

Odslej brez pravice do spodrsljaja

Aktualne državne prvakinje iz Izole potujejo drevi na težko gostovanje v Logatec.
Oste Bakal
Danes se bo v štirih dvoranah po Sloveniji s polfinalnimi dvoboji v obeh ligah začela končnica prvenstva v obeh prvih SNTL – Vzajemna.

Naslova iz prejšnje sezone branijo igralci Krke in igralke izolskega Arrigonija. Dolenjci so tudi letos prvi favoriti za svoj že šesti zaporedni naslov, bistveno težje delo pa čaka Primorke, ki jim bo največ težav gotovo povzročala ekipa Ljubljane. Ta se je z močno ekipo v tej sezoni šele vrnila v elitno druščino. Po prepričanju mnogih poznavalcev slovenskih namiznoteniških razmer bi letošnja naslova morala pripasti ekipama, ki sta ligaški del končali na prvih mestih, torej igralcem Krke in igralkam ŽNTK Ljubljana. Nihče pa ni siguren, kajti Izolčanke so zmožne premagati favorizirane ljubljanske železničarke, enako kot tudi ekipa Fužinarja Interdiskonta ali Maribora Novomeščane.

Vse te kalkulacije nam povedo, da nas v nadaljevanju čaka kar nekaj zanimivih in dramatičnih dvobojev, kajti roko na srce, letos smo, z izjemo Krke in Ljubljane, spremljali eno najbolj izenačenih ligaških tekmovanj v obeh prvih ligah. Vsi naši igralci in igralke se medsebojno dobro poznajo in težko je karkoli skriti za morebitno presenečenje. Kakorkoli že, v prvih polfinalnih dvobojih bodo igralci Krke imeli lažje delo proti Kemi Puconci kot Fužinar Interdiskont proti ŽNTK Mariboru, enako velja za igralke ŽNTK Ljubljana proti Pucončankam kot za Izolčanke proti Notranjkam.

Ker je puconska Kema edina ekipa, ki v končnici igra v obeh konkurencah, smo za krajši komentar polfinalnih dvobojev zaprosili trenerja obeh ekip Keme Mirka Ungerja, ki nam je povedal: »V polfinalu končnice je pri moških Krka velik favorit proti Kemi, saj je tudi v ekipo vložila neprimerno več sredstev, medtem ko med ekipama Fužinarja in Maribora ni favorita in bo odločala dnevna forma samih igralcev. Tam so možne tudi tri tekme. Pri ženskah sta favorita v obeh dvobojih ekipi Ljubljane in Arrigonija, vendar Logatec ob odlični Nini Zupančič in Katji Gutnik lahko preseneti Izolčanke. Ekipi Keme bo to neprimerno težje, saj je ekipa zelo mlada in prvič nastopa v končnici, kar je za njih izjemen uspeh,« je dejal že izkušeni trener Unger, ki je lahko ponosen, da je njegova NTK Kema prvi klub, ki se mu je uspelo uvrstiti v končnico obeh prvenstev s samimi doma vzgojenimi igralci in igralkami, kar je velika posebnost v vrhunskem športu, še posebej, ker izhajajo iz najmanjše občine med prvoligaši. Seveda si tu posebno pohvalo zasluži prav Unger, ki že vzgaja novi mladi rod igralcev, ki je minuli konec tedna postal državni prvak v kadetski kategoriji (Blažka Harkai posamezno pri kadetinjah ter Jan Lipič in Jure Smodiš pri kadetih v dvojicah).

Pari polfinala I. SNTL – Vzajemna (vse sreda ob 17.00)
Moški
Kema Puconci – Krka
ŽNTK Maribor – Fužinar Interdiskont
Ženske
Kema Puconci – ŽNTK Ljubljana
Logatec – Arrigoni Izola
Vse povratne tekme se igrajo v soboto, 13. 4. ob 17.00 uri, enako kot tudi morebitne tretje tekme, ki bodo v sredo, 17. 4. ob 17.00 uri.
Kvalifikacije za 1. SNTL – Vzajemna, moški
Kajuh Slovan – Novo mesto (danes, 17.00)

Članki iz rubrike