nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 02.04.2019 14:00:22

Giuliani bo slovenske odbojkarje zbral sredi maja

fivb
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo s pripravami na letošnjo sezono začela v sredo, 15. maja, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Program dela je obsežen, saj izbrano vrsto čakajo nastopi na treh frontah - na turnirju FIVB Challenge Cup, kjer se bo Slovenija skušala uvrstiti v ligo narodov, v kvalifikacijah za olimpijske igre in na evropskem prvenstvu.

Reprezentanca se bo tudi pod vodstvom novega selektorja Alberta Giulianija tradicionalno zbrala v Kranjski Gori, prvi pripravljalni obračun bodo na vrsti junija.

Že zdaj je znano, da bodo Giulianijevi varovanci v sklopu priprav na kvalifikacije za olimpijske igre, ki jih bodo na Poljskem igrali med 9. in 11. avgustom, gostovali v Italiji ter se 24. in 26. julija, v Civitanovi in Chietiju, srečali s tamkajšnjo reprezentanco.



Po olimpijskih kvalifikacijah bodo sledile še priprave na domače evropsko prvenstvo, ki se bo 12. septembra začelo v ljubljanski Areni Stožice. Slovenci bodo za uvod odigrali pripravljalni tekmi z izbrano vrsto Grčije, ki bosta na sporedu 22. in 23. avgusta v Atenah, v začetku septembra pa bo v Ljubljani gostovala Srbija.

Reprezentančna sezona bo tako dolga več kot štiri mesece, časa za počitek ne bo veliko, saj je Giuliani svojim izbrancem namenil le teden dni odmora v juliju, neposredno po zaključku turnirja FIVB Challenge Cup, ki bo med 3. in 7. julijem prav tako v Ljubljani.

Spisek igralcev bo Giuliani objavil v tem tednu.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike