zvezdana-mlakar-5 Odkrito.si

V popolni tajnosti: Zvezdana Mlakar presenetila s ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 22. maja

maxresdefault Petisvet.si

Predstavljamo vladarja pekla in njegovo druščino

heinz-christian strache Svet24.si

Oglasil se je Strache: trdi, da bo razkrinkal ...

Ulrika Jonsson Svet24.si

Televizijska voditeljica po 11 letih zakona: v ...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Isaac Palma tik pred tem, da postane oče?

nejc Njena.si

Presenečenje: Nejc v šov ni prišel po ljubezen

STA
STA
0 17.02.2019 20:39:51

GEN-I Volley spet boljše od prvakinj

Cev
Odbojkarice GEN-I Volleyja so v derbiju 16. kroga 1. DOL za ženske v Novi Gorici premagale Novo KBM Branik s 3:1 (20, -19, 20, 22).


Odbojkarice GEN-I Volleyja še naprej blestijo tako na evropskih kot na domačih prizoriščih. Tokrat so v derbiju državnega prvenstva premagale branilke naslova, igralke Nove KBM Branika in to že drugič v sezoni. V Mariboru so zmagale s 3:2, doma pa so vprašanje zmagovalca rešile nekoliko prej. To pa ne pomeni, da so s tekmicami "pometle", da so imele lahko delo. Tekma je bila izenačena, Novogoričanke so imele nekaj več serij točk, naredile nekaj manj napak, kar jim je na koncu prineslo zmago in potrditev prvega mesta na prvenstveni razpredelnici.

Varovanke Mariborčana na goriški klopi Vasje Samca Lipicerja - na mariborski sedi Novogoričan Samo Miklavc, so tekmo dobro začele, z dobrimi servisi so povedle s 6:2, a so gostje hitro vzpostavile ravnotežje in bile dolgo časa enakovreden tekmec. Pred končnico pa so Novogoričanke izvedle nov udar, spet prišle do petih točk prednosti (19:15), ki so jih brez težav zadržale do konca.

Novogoričanke so tudi drugi niz začele z vodstvo 5:2, a nato se jim je ustavilo. Tokrat so Štajerke prišle do serije točk in povedle s 17:12. Primorke so se še približale na dve točki zaostanka, to pa je bilo vse, kar jim je uspelo.

Tretji in četrti niz sta bila povsem izenačena, končnici pa sta pripadli GEN-I Volleyju, predvsem po zaslugi dobrih servisov, pri katerih se je spet izkazala Isabel Kovačić, in bloka, v tem elementu se je izkazala reprezentantka Tina Grudina, s 14 točkami (z blokom jih je dosegla pet) druga najučinkovitejša igralka svoje ekipe. Tri točke več je dosegla izkušena Tina Lipicer Samec, točko manj pa Lana Ščuka.

V mariborski vrsti, ki bo morala v nadaljevanju sezone popraviti predvsem sprejem, je 20 točk dosegla korektorica Iza Mlakar, 15 pa sprejemalka Anita Sobočan.

------------------------------------------

GEN-I Volley - Nova KBM Branik 3:1 (20, -19, 20, 22)

* Mestna dvorana Nova Gorica, gledalcev 350, sodnika: Milojević, Markelj.
* GEN-I Volley: Kovačić 5, T. Blažič, Ferlinc 6, Zbičajnik, Perić 5, Zaplotnik, Lucas, Velikonja Grbac 4, Kolbl, P. Blažič, Lipicer Samec 17, Zampedri, Grudina 14, Ščuka 13.
* Nova KBM Branik: Mlakar 20, Kaučič 2, Dobaj, Bračko 3, Bezsonova 11, Najdič 2, Kočar, Sobočan 15, Pintar 12, Blagne, Lorber Fijok 1.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike