Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 17.02.2019 17:05:59

Wanders in Hassanova postavila svetovna rekorda na 5 km v Monaku

Švicar Julien Wanders in Sifan Hassanova iz Nizozemske sta postavila svetovna rekorda v teku na 5 km v Monaku. Najboljši čas na svetu tej razdalji med moškimi je 13 minut in 29 sekund, za atletinje pa 14 minut in 44 sekund.

Dvaindvajsetletni Wanders je nov rekordni čas postavil le devet dni po tem, ko je v Združenih arabskih emiratih izboljšal evropski rekord Moja Faraha v polmaratonu za 21 sekund.

"Po treh kilometrih sem že menila, da rekorda ne bom mogla postaviti. Potem sem pospešila in v zaključku res dala vse od sebe, pravi sprint pa sem naredila v zadnjih 200 m. Zelo sem vesela, presrečna, to je moj prvi svetovni rekord," je dejala v Etiopiji rojena Sifan Hassan, ki ima tudi v lasti evropski rekord v polmaratonu.



Pet minut za atletinjami so začeli še atleti in spet se je izkazal Wanders, ki pa sprva ni vedel, če je njegov dosežek dovolj dober, da se vpiše na seznam svetovnih rekordov.

"Imam v lasti evropska rekorda, sedaj pa še svetovnega. Prečudovito. Posebej zato, ker sem pred tremi zbolel za gripo. Prej sem bil prepričan, da bom izboljšal rekord, potem pa ne več tako. Zdaj se bom osredotočil na atletsko stezo, saj si želim uspešnega nastopa pozno poleti v Dohi, kjer si želim nastopiti tako na 5000 kot tudi na 10.000 m," pa je dejal Wanders.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike