gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 17.02.2019 11:39:22

Prestižna zmaga Konstruktorja

Velemojster Vili Zavarko je na prvem uradnem srečanju v Sloveniji dosegel novi rekord kegljišča Tabor.
psno
Trenutno najboljši igralec na svetu, Vili Zavarko, je popravil rekord kegljišča Tabor. Izvrstna predstava Aleša Blaža.

V dvorani Tabor v Mariboru smo v okviru povratnih tekem drugega kroga evrolige videli lepo in tudi kvalitetno kegljaško tekmo. Prvo tekmo so visoko s 7:1 dobili Slovaki. Zato smo realno pričakovali, da bi lahko tokrat Mariborčani, ki so bili tokrat neobremenjeni, lahko dosegli dober rezultat. Prvi del tekme je potekal po notah gostov. Trener Podbrezove, Srb Miloš Ponjević, nekdanji srbski selektor, je v prvo trojko dal oba svoja sonarodnjaka, Daniela Tepšo in Vilmoša Zavarka ter Slovaka Milana Tomko. Njegov cilj je bil, da že na začetku poskrbi za najmanj dve točki in si tako s klubom zagotovi zaključni turnir. Na nek način pa je bilo to tudi dobro za Konstruktor.

Srb Vili Zavarko je hitro krenil v lov na rekord kegljišča. Prvi niz je končal pri 172 podrtih kegljih in tudi v nadaljevanju igral v podobnem tempu. V drugem in tretjem nizu je celo imel malo smole v čiščenju. Po treh nizih je na kontu imel 497 kegljev. V zadnjem nizu je velemojster Vili imel nekaj težav v igri na polno (97 kegljev). Toda v zadnjem čiščenju je silovito napadel (81 je načistil) in podrl končnih 178 kegljev, kar je skupno zneslo 675 kegljev. S tem je za dva keglja popravil staro znamko, katero je vrsto let držal njegov dolgoletni prijatelj Mitja Gornik, ki pa je žal moral prekiniti z igranjem zaradi zdravstvenih težav. Zelo dober vtis je zapustil tudi njegov tekmec Jani Zvezič, ki si je priboril lepih 600 kegljev.

Drugo točko je za Slovake suvereno priboril Tomka, ki je nadigral tokrat nerazpoloženega Timija Jurančiča. Zato pa je v prvem delu za veselje gledalcev skrbel Luka Sajko, ki je v ogorčenem boju ugnal drugega Srba Tepšo. Trener gostov Ponjević je bil z začetkom zelo zadovoljen, saj dosegel, kar je želel. Zato je lahko v garderobi pustil najavljenega reprezentanta Erika Kuno in ga je zamenjal z neizkušenim Tomašem Dziadom, kasneje pa je naredil še eno menjavo. To so Mariborčani znali izkoristiti in začeli zmanjševati zaostanek, ki je pred zadnjim nizom znašal sedem kegljev. Velik delež pri tem lovljenju je imel Aleš Blaž, ki je končal na odličnih 642 kegljih. V zaključku tekme se je izkazal Sandi Sajko, ki je z odličnim čiščenjem (62) poskrbel, da so Mariborčani vendarle prišli do lepe zmage s tremi keglji prednosti. Tako je Konstruktor z zmago na najlepši način zaključil letošnjo zelo uspešno mednarodno sezono.

Varovance Bojana Pihlarja, ki je tokrat zelo mirno in preudarno pripeljal ekipo do odličnega ekipnega rezultata (kljub nerazpoloženima Jurančiču in Lepeju), že v soboto čaka veliki obračun v Tržiču za novo zvezdico prvaka.

Konstruktor – Železiarne Podbrezova 6:2 (12,5:11,5;3546:3543)
B. Zvezič – V. Zavarko 1:3 (600:675)
T. Jurančič – M. Tomka 0:4 (544:605)
L. Sajko – D. Tepša 2:2 (613:586)
M. Lepej – P. Nemček/B. Vadovič 2:2 (569:558)
A. Blaž – T. Pasiak 3,5:0,5 (642:586)

S. Sajko – T. Dziad 4:0 (578:533)

Galerija
Značke: kegljanje, evroliga

Članki iz rubrike