benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 31.01.2019 19:14:06

ACH Volley v Moskvi brez možnosti

www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH so v četrtem krogu lige prvakov še četrtič izgubili. V Moskvi, kjer jih je gostil Zenit iz St. Peterburga, prvi favorit skupine C, niso imeli pravih možnosti. S tem se Ljubljančani tudi uradno poslovili od možnosti, da bi se uvrstili v izločilne boje.

Zenit - ACH 3:0 (19, 22, 19)

Moskva - Športna palača Dinama. Gledalcev 3400, sodnika: Kovar (Češka), Pop (Romunija).
Zenit St. Peterburg: Červjakov, Zelenkov, Pankov, Antipkin 2, Pirainen, Sivoželez 6, Makrenko, Grozer 19, Krivitčenko, Aščev, Camejo Durruthy 15, Safonov 4, Volkov 5, Diviš 2.
ACH Volley: Kovačič, Purič, Pavlović 3, Satler, Pleško, Brulec, Đirlić 9, Okroglič, Mantha, Vilimanović 3, Pokeršnik 9, Videčnik 7, Polujan 8.

Slovenski prvaki v dvorani Dinama iz Moskve, ki bo med vikendom gostil Zenit, zato se je slednji odločil, da z Ljubljančani odigra kar v ruski prestolnici, niso igrali slabo, pokazali so precej boljšo igro, kot jo kažejo v prvenstvu in srednjeevropski ligi, a je bilo to premalo za bogato rusko ekipo s številnimi zvezdniki svetovne odbojke. Ti so na začetku nizov tekmecem še dovolili dihati, ko pa je bilo treba, so s servisi in blokom naredili razliko, ki je zadostovala za uspeh.

Varovanci Andreja Urnauta so za razliko od prejšnjih tekem začeli dobro, bili zvenečim tekmecem povsem enakovredni. Z asom Andrije Vilimanovića so pri izidu 15:16 zadnjič vodili, nato pa je bila za njih usodna serija odličnih servisov Sergej Atipkina. To je začel z asom, nato pa mu je precej pomagal tudi blok, Rusi so dosegli šest zaporednih točk, povedli z 21:16. Napaka Petra Dirlića za šest točk razlike je dokončno razblinila upanje gostov, Zenit je niz dobil s 25:19.

V drugem nizu so bili Ljubljančani še dlje povsem blizu tekmecem, ki so sredi niza sicer povedli s 16:13, toda oranžni zmaji so zaustavili njihov nalet. Z blokom Matica Videčnika so povedli z 19:18, nato pa je stvari v svoje roke prevzel najboljši domači igralec, nemški reprezentant Georg Grozer, njegovi napadi so bili zanesljivi, Zenit je povedel z 21:19, drugi niz pa si je pridobil z blokom Joriju Manthi za 24:21. Timofij Polujan je nato z napako vodstvo Rusov z 2:0 še potrdil.

Domači so še najlažje prišli do zmage v tretjem nizu, ko so si hitro priigrali prednost, z zanesljivim napadom so jo brez težav držali do konca.

Grozer je bil z 19 točkami, dosegel je tudi tri ase, najučinkovitejši igralec tekme, Oreol Camejo jih je dosegel 16, štiri z bloki. Pri Ljubljančanih sta devet točk dosegla Jan Pokeršnik ter Đirlić, Videčnik je tri točke prispeval z blokom.

Ljubljančani bodo naslednjo tekmo odigrali 14. februarja, ko bodo gostili nemški Friedrichshafen.

Značke: liga prvakov, ach

Članki iz rubrike