Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 23.01.2019 14:10:50

Slovenke gredo NA POLJSKO! Na evropskem prvenstvu bodo njihove tekmice tudi SOSEDE!

alesfevzer.com
Slovenske odbojkarice so dobile tekmice na evropskem prvenstvu, ki ga bodo med 23. avgustom in 8. septembrom gostile Turčija, Poljska, Madžarska in Slovaška.

Igrale bodo v skupini B, v kateri bodo njihove tekmice Poljakinje, Italijanke, Belgijke, Ukrajinke in Portugalke.
Prvenstvo stare celine bo prvič potekalo v štirih državah, prvič se v boj za evropski naslov podaja 24 reprezentanc, med njimi tudi Slovenija.

V skupini B bodo gostiteljice Poljakinje, ena najboljših reprezentanc v zadnjih letih, v Lodžu bodo igrale tudi Italijanke, finalistke lanskega svetovnega prvenstva in tretja reprezentanca z evropske lestvice. Z obema ekipama so se Slovenke pomerile že na evropskem prvenstvu leta 2015. V skupini B je tudi Belgija, s katero so se Slovenke dvakrat srečale v kvalifikacijah za EP in obakrat izgubile, tekmice Slovenk pa bodo še neugodne Ukrajinke in Portugalke.


Skupinski del prvenstva bo v štirih mestih, v Ankari, Lodžu, Budimpešti in Bratislavi, kjer bo tudi osmina finala. Četrtfinalne tekme bodo potekale v Ankari in Lodžu, obe polfinalni srečanji in finale bodo v turški prestolnici.

V Ankari se bodo za preboj v izločilne boje v okviru skupine A med seboj pomerile Turčija, Srbija, Bolgarija, Francija, Finska in Grčija. V skupini C, ki jo bo gostila Budimpešta, bomo spremljali Madžarsko, Nizozemsko, Hrvaško, Azerbajdžan, Romunijo in Estonijo, skupina D v Bratislavi pa prinaša obračune med Slovaško, Rusijo, Nemčijo, Belorusijo, Španijo in Švico.

Naslov evropskih prvakinj bodo branile Srbkinje, ki so na prvenstvu v Azerbajdžanu in Gruziji pred dvema letoma osvojile zlato. Srebrno odličje so si priigrale Nizozemke, bronastega Turkinje. Slovenske odbojkarice bodo na evropskem prvenstvu igrale šele drugič, med evropsko elito so dekleta prvič nastopila leta 2015, na prvenstvu na Nizozemskem in v Belgiji, ki so ga zaključile na 16. mestu.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike