nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 23.12.2018 19:42:50

Odbojkarice Calcita Volleyja do tretjega pokalnega naslova

Zmagovalke ženskega odbojkarskega pokala so tretjič postale odbojkarice Calcita Volleyja.

Calcit Volley – Nova KBM Branik 3:1 (-19, 25, 25, 25)
Kanal – Športna dvorana Kanal, gledalcev 600, sodnika: Melavc (Šempeter v Savinjski dolini), Novak (Dvor).
Calcit Volley: Valenčič, Kotnik 10, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec 12, Pogačar 4, Kostić 16, Janežič (L), Charuk 18, Kaker 11, Zorman. Trener: Gregor Rozman.
Nova KBM Branik: Mlakar 24, Kaučič 12, Dobaj (L), Bračko 2, Bezsonova 2, Najdič 6, Kočar, Sobočan 12, Jerala (L), Pintar 9, Blagne (L), Lorber Fijok 10. Trener: Samo Miklavc.

V zadnjih devetih sezonah so se kamniške in mariborske odbojkarice osemkrat pomerile v finalu slovenskega pokala, dvakrat, leta 2012 in 2013, so naslova veselile Kamničanke, na preostalih šestih pa Mariborčanke, ki so do zdaj v tem tekmovanju slavile že sedemnajstkrat. Manj težav so v polfinalu zaključnega turnirja v Kanalu imeli branilke naslova, ki so premagale drugo ekipo Calcit Volleyja, medtem ko je prva kamniška ekipa po preobratu na kolena spravila GEN-I Volley.

V uvodnem nizu so prve do večje prednosti prišle odbojkarice Nove KBM Branika, ki so na servis Marine Kaučič pobegnile za štiri točke (13:9). Kamničanke so se z uspešnim napadom Nine Kotnik nasprotnicam približale na točko zaostanka (17:18). Vendar do napete končnice ni prišlo, saj so varovanke Gregorja Rozmana na servis Anite Sobočan popustile na sprejemu, kar so bankirke izkoristile in z dvema zaporednima točkama mlade Lorene Fijok Lorber prišle do šestih zaključnih žog. Izkoristile so že prvo.

Drugi niz se je začel po željah kamniške ekipe, ki je na servis Katje Mihalinec prišla do sedmih točk prednosti (10:3), toda nadaljevanje zanje ni bilo več tako uspešno. Podobno kot v uvodnem nizu so spet popustile na sprejemu, tako da so Mariborčanke z napadom Ele Pintar izid že na 12. točki izenačile. V še večjih težav je bila kamniška ekipa po dveh zaporednih točkah Ize Mlakar, saj je Nova KBM branik povedla z 19:16, zato je Rozman posegel po polminutnem odmoru. Ob pravem času, kajti po njem so Calcitovke spet prišle do svoje igre, v napadu je bila odlična Olivera Kostić, vseeno pa so prve do dveh zaključnih točk prišle Mariborčanke. Obe so Kamničanke rešile, nato pa po nesporazumu v mariborski ekipi prišle do izenačenja v nizih.



Tudi v tretjem nizu so odbojkarice Calcit Volleyja prve prišle do občutnejše prednosti, saj so z dvema zaporednima asoma Nine Kotnik vodile s 14:8. Toda nadaljevanje zanje spet ni bilo tako uspešno, kajti na servis Ele Pintar je Lorena Fijok Lorber izid izenačila na 16. točki, v izenačeni končnici pa je odlična Iza Mlakar Novi KBM Braniku priborila zaključno žogo za vodstvo z 2:1 v nizih. Katja Mihalinec je naprej z uspešnim napadom poskrbela za novo izenačenje, nato Lucy Charuk za kamniško vodstvo z 2:1 v nizih, ki ga je z asom potrdila Mihalinčeva.

Po mariborski napaki so v četrtem nizu Kamničanke povedle s 7:2, vendar so po polminutnem odmoru Sama Miklavca njegove varovanke hitro ulovile priključek, saj so s točko Kaučičeve izid na enajsti točki izenačile, z napadom Mlakarjeve pa povedle z 12:11. V izenačenem nadaljevanju so bile bolj zbrane Mariborčanke, ki so pred vstopom v končnico izničile zaostanek dveh točk (16:18), nato pa vanjo same vstopile s tremi točkami prednosti (22:19). Toda Kostićeva je izid na 22. točki izenačila, nato dosegla točko za prvo zaključno žogo za zmago, ki je sicer ostala neizkoriščena, zato pa je Katja Mihalinec izkoristila drugo za veliko slavje odbojkaric Calcit Volleyja.

Za najboljšo podajalko je bila Sara Najdič, za najboljšo korektorica Iza Mlakar (obe Nova KBM Branik), najboljša blokerka je bila Lucy Charuk, najboljša sprejemalka Katja Mihalinec in najboljši libero Leja Janežič (vse Calcit Volley).

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Še enkrat več se je pokazalo, da je odbojka ekipni šport. Pa tu ne mislim samo na tistih šest oziroma sedem, ki so na igrišču, ampak tudi na tiste, ki so izven njega. Uspelo nam je, da smo si to pozitivno energijo delili med sabo in to je tisto, kar dekletom ves čas govorim. Danes je bilo to odločilno, mislim pa, da je bil ključen drugi niz, ko smo prelomili tekmo.«

Samo Miklavc, trener Nove KBM Branika: »Med samo sezono smo imeli veliko težav tako s poškodbami, kot s sestavo ekip. V finalu smo imeli svoje priložnosti, lahko bi se tekma končala tudi v našo korist, vendar so Kamničanke zasluženo prišle do pokalnega naslova. To je šele prvi vrhunec sezone, kar nam ni uspelo v pokalu, bomo skušali nadomestiti v prvenstvu. Mislim pa, da je bila v Kanalu prikazana dobra odbojka, kar je pokazatelj, da se v Sloveniji v ženski odbojki dobro dela.«

Značke: odbojka, pokal

Članki iz rubrike