horoskop 43 Dobra karma

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

luna dobaj Svet24.si

Kje si Luna D., vsi te iščejo?

marjan sarec pl2 Reporter.si

Strah pred volitvami in izgubo položajev je pač ...

vrtec, otroci Svet24.si

Vrtci pokajo po šivih, starši pa obupano ...

vojaki Necenzurirano

Vaš sin ni pravi "dec"? Pošljite ga v vojsko!

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede

sanjski-moški Njena.si

Goran izbral Ivo, po snemanju sledil šok

STA
STA
0 22.12.2018 20:47:29

Brez presenečenja v Kanalu

arhiv Ekipe
V finalu pokala Slovenije se bosta srečala Calcit Volley in ACH Volley. Calcit s Črnučami ni imel nikakršnih težav, ACH pa je proti Salonitu izgubil niz, ki vseeno ni bil usoden.

Calcit, za katerega je po daljšem času zaigral Dimitrij Babkov, je obračun s predzadnjo ekipo državnega prvenstva začel odločno, hitro prišel do prednosti 6:2, a nepopustljivi Črnučani so vzpostavili ravnotežje, sredi niza prešli v vodstvo, zadnjič so vodili z izidom 22:21. V končnici pa so Kamničani unovčili izkušnje, dosegli štiri zaporedne točke, zadnjo je z blokom prispeval Aleksandar Ivković.

Drugi in tretji niz sta bila izenačena le na začetku, tretji nekoliko dlje, a dvoma o zmagovalcu ni bilo niti v enem trenutku. Najučinkovitejši igralec tekme je bil kamniški kapetan Andrej Štembergar Zupan, dosegel je 14 točk.

Salonit je v prvenstvenem obračunu pred enim tednom zelo namučil ACH Volley, mu odvzel prvo točko, upal je, da bi lahko v pokalu napravil še večje presenečenje. Njihov optimizem je bil še večji po odličnem začetku, po zaslugi odličnih servisov Matica Vrtovca so povedli z 8:1, korektor Kanalcev je na začetku dosegel kar tri ase. Toda Ljubljančanov to ni zmedlo, tekmeca so začeli loviti, na 16. točki so prvič izenačili. Gostitelji so nato še vodili z 22:21, nato pa je na servis prišel gostujoči organizator Andrija Vilimanović, ki je imel največ zaslug za tri zaporedne točke svoje ekipe, s katerimi so prišli do dveh zaključnih žog, drugo so tudi izkoristili.V drugem nizu so gosti od začetka do konca nadzorovali rezultat, nato v tretjem nizu že vodili za štiri točke, a Primorci se niso predajali. Z odlični servisi so tekmece ujeli, jih še pred končnico prehiteli, povedli so tudi z 22:19. As Dika Purića je prvakom še dajal upanje, saj so se približali na 21:22, toda nato je spet na sceno stopil Vrtovec, trije dobri servisi so bili dovolj, da so domači tekmo podaljšali.

Tudi četrti niz so boljše začeli oranžni zmaji, povedli s 7:3, toda borbeni Kanalci se niso in niso dali. Nekajkrat so znižali zaostanek, prisilili gostujočega trenerja Andreja Urnauta, ki je še lani vodil njih, da vzame odmor, v končnici pa so jim vendarle pošle moči, dokončno je bila tekma odločena po asu Vilimanovića za 18:23.

Z 20 točkami sta bila najučinkovitejša igralca tekme Timofij Polujan in Petar Đirlić, pri poražencih jih je Vrtovec dosegel 16, Fran Peterlin pa 14. Glavna premoč ACH-ja je bila v bloku, z njim so dosegli 14 točk, domači le tri.

Značke: odbojka, pokal, ach, calcit

Članki iz rubrike