uros steklasa Odkrito.si

Znana Slovenca dahnila usodni da

Sara Carbonero, iker casillas Svet24.si

Potem ko je Casillasa na cedilu pustilo srce, ima ...

dvojčka Petisvet.si

Večno mladi in igrivi - rojeni v znamenju Dvojčka

karel destovnik - kajuh Svet24.si

FOTO: V Šoštanju šokirani: albanski orel na ...

katarina bencek 1 Svet24.si

Katarina Benček izdala knjigo z vročo vsebino: ...

nejc Njena.si

Presenečenje: Nejc v šov ni prišel po ljubezen

tanja žagar miki šarac Njena.si

Zakaj Tanja Žagar sinčka ne bo izpostavljala ...

STA
STA
0 04.12.2018 21:30:35

Slovenci EP v Beogradu začeli z zlato medaljo

Slovenski strelec Franček Gorazd Tiršek je na evropskem prvenstvu za invalide v Beogradu postal evropski prvak z zračno puško stoje v kategoriji R4.

V razburljivem finalu je bil drugi Srb Dejan Jokić, tretji pa Ukrajinec Vasil Kovalčuk. Finale je bil napet in izenačen, vsi trije dobitniki medalj so se izmenjali na vrhu, v zaključku pa je bil najbolj zbran, odločal je zadnji strel, prav Tiršek, ki je bil najboljši že v kvalifikacijah.

V kvalifikacijah je obstal drugi slovenski predstavnik Damjan Pavlin, ki je zasedel končno 12. mesto.


Tiršek je osvojil že 32. medaljo slovenskih strelcev na velikih tekmovanjih. Pred petimi leti, ko je bilo tudi zadnje EP do letošnjega, je Tiršek v tej panogi osvojil bron.

"V finale sem šel zelo motiviran. Bil sem zbran, kot je to treba, če želiš doseči viden rezultat in uspeh. Nisem popuščal, ostajal sem osredotočen, čeprav se mi je vmes malce podrl ritem. Vidljivost je bila slaba, a sem ostal zbran do konca in z zadnjem strelom osvojil zlato medaljo. Občutki so fenomenalni. Vsaka zmaga nekaj šteje. Če je to na velikem tekmovanju, pa sploh," je medaljo pospremil novi evropski prvak.

V disciplini R1 zračna puška stoje je Franc Pinter prišel v finale, kjer pa je bil na koncu osmi. Pinter bo v sredo nastopil še z zračno puško leže, kjer se bosta v četrtek pomerila tudi Tiršek in Pavlin.

Članki iz rubrike