pia zemljič Odkrito.si

Huda poškodba znane slovenske igralke

Angelina Jolie Svet24.si

Zvezdniki, ki imajo zelo zanimive skrite talente

novaandreja Petisvet.si

Astro nasveti: od 10.12. do 16.12.2018

dete, dojenček, bolnišnica Svet24.si

Starša podhranjenega 10-mesečnega dojenčka ...

sneg, sani, termometer, zima Svet24.si

Če bodo padavine, bo snežilo! Vse je odvisno od ...

jernej kozan Njena.si

Zmagovalec Talentov po Hrvaški osvaja še Nemčijo

nina pušlar Njena.si

Razkrita skrivnost Nine Pušlar

STA
STA
0 04.12.2018 21:30:35

Slovenci EP v Beogradu začeli z zlato medaljo

Slovenski strelec Franček Gorazd Tiršek je na evropskem prvenstvu za invalide v Beogradu postal evropski prvak z zračno puško stoje v kategoriji R4.

V razburljivem finalu je bil drugi Srb Dejan Jokić, tretji pa Ukrajinec Vasil Kovalčuk. Finale je bil napet in izenačen, vsi trije dobitniki medalj so se izmenjali na vrhu, v zaključku pa je bil najbolj zbran, odločal je zadnji strel, prav Tiršek, ki je bil najboljši že v kvalifikacijah.

V kvalifikacijah je obstal drugi slovenski predstavnik Damjan Pavlin, ki je zasedel končno 12. mesto.


Tiršek je osvojil že 32. medaljo slovenskih strelcev na velikih tekmovanjih. Pred petimi leti, ko je bilo tudi zadnje EP do letošnjega, je Tiršek v tej panogi osvojil bron.

"V finale sem šel zelo motiviran. Bil sem zbran, kot je to treba, če želiš doseči viden rezultat in uspeh. Nisem popuščal, ostajal sem osredotočen, čeprav se mi je vmes malce podrl ritem. Vidljivost je bila slaba, a sem ostal zbran do konca in z zadnjem strelom osvojil zlato medaljo. Občutki so fenomenalni. Vsaka zmaga nekaj šteje. Če je to na velikem tekmovanju, pa sploh," je medaljo pospremil novi evropski prvak.

V disciplini R1 zračna puška stoje je Franc Pinter prišel v finale, kjer pa je bil na koncu osmi. Pinter bo v sredo nastopil še z zračno puško leže, kjer se bosta v četrtek pomerila tudi Tiršek in Pavlin.

Članki iz rubrike