pia skofic - ms Odkrito.si

Znana vremenarka bo povila vnuka Gašparju ...

irina ribnikova Svet24.si

15-letni Irini med kopeljo v vodo padel mobilnik, ...

Žalostna ženska Petisvet.si

Reka zlomljenih ljudi brez ljubezni!

Sneg, jadralni zmajar Svet24.si

Četrtek, petek, sobota ... Sneg!

titanik Svet24.si

Lov na Titanik le krinka – Američani so v ...

Kylie Jenner Najstnica.si

Je Travis res prevaral Kylie ali je to ...

reka ljubezni Njena.si

Konec Reke ljubezni zaznamoval razhod Irene in ...

sta
sta
0 21.11.2018 22:07:10

ACH nemškim podprvakom enakovreden le v prvem nizu

Odbojkarji ACH Volleyja so s porazom začeli tekmovanje v ligi prvakov. V gosteh so z 0:3 (-34, -19, -15) izgubili proti nemškemu podprvaku Friedrichshafnu.

* Dvorana ZF Arena Friedricshafen, gledalcev 1247, sodnika: Murulo (Estonija), Medvid (Ukrajina).
* Friedrichshafen: Boladz 12, Krüger, Späth-Westerholt, Takvam 9, Sossenheimer 12, Protopsaltis 15, Janouch, Collin 12, Malescha, Steuerwald, Günthör 2, Petraš 2.
* ACH Volley: Kovačič, Purič 5, Pavlović, Satler, Pleško, Brulec 1, Đirlić 8, Okroglič, Mantha 2, Vilimanović, Pokeršnik 12, Videčnik 5, Polujan 16.

Dvoboj med nekdanjimi evropskimi prvaki, ki jih vodi svetovni prvak s Poljsko Belgijec Vital Heynen, je bil izenačen le v prvem nizu in delu drugega. Nato pa so Ljubljančani začeli delati napake, slabo sprejemali tekmečeve začetne udarce, Nemci pa so stopnjevali ritem in prišli do zmage, ki so jim jo strokovnjaki pripisovali že pred dvobojem.

ach 1


Domači so tekmo začeli s tremi zaporednimi točkami, a so se Ljubljančani hitro zbrali, pri izidu 4:5 so že vodili. V slogu začetka je bilo tudi nadaljevanje prvega niza, ekipi sta se izmenjavali v vodstvu. Pri gostih je odlično igral Ukrajinec Timofij Polujan, domači so bili uspešni predvsem s prvim tempom, v katerem je bil nezaustavljiv Philipp Collin. Nobena izmed ekip ni vodila za več kot dve točki, prvo zaključno žogo so imeli domači, niso je izkoristili, nato pa je sledil maraton s številnimi izmenjavami v vodstvu. ACH so imeli najlepšo priložnost za zmago pri izidu 32:31, ko so zapravili protinapad, po tem so v vodstvo spet prišli Nemci, pri izidu 35:34 je Collin izkoristil slab sprejem oranžnih zmajev.

Tudi drugi niz je bil nekaj časa izenačen, pri izidu 11:11 nihče v dvorani ni pričakoval, da se bo nato tekma ekspresno odvila. A Ljubljančani so nato zašli v krizo, napake so se vrstile, Polujan je v napadu popustil, korektorju Petru Đirliću ni šlo od rok skoraj nič, Friedricshafen je dosegel pet zaporednih točk, nato pa mirno pripeljal niz do konca.

Urnautovi varovanci so slabo začeli tudi tretji niz, takoj so zaostali z 0:4. Ker je šepal sprejem, je slovenski strokovnjak na mestu sprejemalca poskusil še z Jorijem Mantho, a ni dosti pomagalo. Napak je bilo še naprej preveč, kar so gostitelji znali kaznovati.

Najučinkovitejši igralec tekme je bil s 16 točkami Polujan (11 jih je dosegel v prvem nizu), pri domačih jih je 15 dosegel Grk Athanasios Protopsaltis.

ACH bo naslednjo tekmo odigral 18. decembra, v Ljubljani bo gostil Zenit iz St. Peterburga, ki je v prvem krogu skupine C doma ugnal Chaumont s 3:2.

Andrej Urnaut, trener ACH Volleyja Ljubljana: "Poraz v prvem nizu je, kot kaže, pustil psihološke posledice. Mi nismo izkoristili svojih priložnosti, predvsem smo v ključnih trenutkih pokazali premalo agresivnosti, medtem ko Nemci so svoje priložnosti izkoristili. V drugem nizu smo še bili enakovredni, nato pa so dvignili raven igre. Škoda za takšen rezultat, ker smo na trenutke prikazali zelo dobro igro, mislim pa, da se lahko iz tega marsikaj naučimo."

Jan Pokeršnik, sprejemalec in danes kapetan ACH Volleyja: "Mislim, da smo vse tri nize začeli zelo slabo. Vedno smo dopustili, da so povedli za tri točke in jih skozi celotno tekmo lovili. V prvem smo jih ujeli, precej lahkih žog pa smo slabo odigrali. Ravno te točke pa menim, da so nas stale uvodnega niza in najbrž tudi tekme."

Značke: odbojka, liga prvakov

Članki iz rubrike